Kod Goldi Hon uvek je veselo, a danas posebno: 78 svećica na torti

21. novembra 2023.

| Snežana Ilić
Goldi Hon slavi 78. rođendan

Široki osmeh, vesele oči i uloge plavokosih naivki zauvek su upisale njeno ime na pločniku Bulevara zvezda. Danas slavi 78. rođendan, ali nikad ne biste rekli da već ima toliko godina. Jer, Goldi Hon je jedinstvena iz više razloga. I svi je volimo.

Kada je lepota u pitanju, Helen Miren ima sopstveni kodeks, i svideće vam se!

Legendarna  komičarka, bez koje fabrika snova sigurno ne bi bila ista, kaže da zdravlje i izgled ne duguje samo vedrom duhu s kojim je došla na svet i časovima provedenim u meditaciji, već i savršenim porodičnim odnosima.

Goldi Hon

Photo by Imeh Akpanudosen/Getty Images

Sa kolegom Kurtom Raselom deli zajednički život već više od četiri decenije, što je prava večnost za holivudske standarde, mada dvoje kolega ni ne pomišljaju da na svoju ljubavnu priču stave potpise.

Njihov sin Vajat profesionalni je hokejaš, zbog čijih je uspeha cela porodica svojevremeno morala da se preseli u Vankuver. Kejt Hadson, to odavno znamo, nasledila je maminu duhovitost, potvrdivši da se od gena ne može pobeći.

Goldi Hon i Kejt Hadson

Photo by Jon Kopaloff/Getty Images

Iz braka sa Bilom Hadsonom Goldi ima i Olivera koji je takođe krenuo njenim stopama, dok joj Kurtov sin Boston pomaže u vođenju humanitarnog fonda.

– Kroz ceo život vodi me isti cilj – da budem dobra majka i da stvorim siguran dom u koji moji klinci mogu da se vrate kad god požele. Kada se, tokom prazničnih dana, okupimo u našoj kući, svako dete i dalje čeka njegova soba – otkriva.

Goldi Hon i Kurt Rasel

Photo by Frazer Harrison/Getty Images

Prvu veliku ulogu Goldi će pamtiti do kraja života. Za epizodu u filmu Kaktusov cvet, u kojem je 1969. igrala pored Ingrid Bergman, bila je nominovana za najprestižniju nagradu.

Ali, kako je verovala da nema apsolutno nikakve šanse da dobije Oskara, svečanost je, tog februara 1970, pratila kod kuće iz kreveta i – zaspala.

Goldi Hon

Photo by Evening Standard/Hulton Archive/Getty Images

U ranim jutarnjim časovima probudila ju je besomučna zvonjava telefona. Kada je, zbunjena i uspavana, konačno podigla slušalicu, prijateljica joj je čestitala na zlatnom dečaku. Od tog trenutka njeno prisustvo u industriji zabave postalo je neophodno i nasušno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goldie Hawn (@goldiehawn)

Narednih decenija ređala su se nezaboravna, uglavnom komična ostvarenja, a u mnogima je glumila sa životnim saputnikom Kurtom Raselom.

Iako su se upoznali još kao tinejdžeri, tek su krajem 1982, na pauzi između snimanja zajedničkog filma, izašli, i to na – kafu.

Goldi Hon i Kurt Rasel

Photo by Jesse Grant/Getty Images for Disney

U autobiografiji Lotos raste u blatu nije iznela baš najprljaviji holivudski veš na koji je, silom prilika, prečesto nailazila tokom karijere duge više od pola veka, jer knjiga predstavlja slatko-gorku uspomenu na sve čemu ju je život naučio.

Holivudska lepotica Mišel Fajfer ovih dana ima mnogo razloga za slavlje

U njoj je, između ostalog, objasnila da se tajna duge i uspešne ljubavi ne nalazi u braku, već u kompatibilnosti, pripadanju i dobroj komunikaciji.

Goldi Hon i Kurt Rasel

Photo by Jesse Grant/Getty Images for Netflix

A možda i u kuhinji, mestu kojem svestrana zvezda ispoljava još jedan svoj talenat, pa se tako brojna porodica često okuplja za trpezom.

O godinama nikad nije razmišljala, niti je pokušavala da zaustavi vreme. Prihvatila je, kaže, činjenicu da je sve prolazno, pa i ljudi, i da se možda upravo u tome krije izvor njenog večnog optimizma.

Izvor slike: Mike Windle/Getty Images