1. Home
  2. /
  3. Celebrity
  4. /
  5. Andrew Tate optužen za...

Andrew Tate optužen za silovanje i trgovinu ljudima

21. јун 2023.

| Ranka Bulatović
Nastavite da čitate

Kontroverzni i vrlo uticajan, ekstremno desničarski nastrojen, influenser Andrew Tate (36) optužen za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje žena. Njegov brat Tristan (34) i dva saradnika takođe su optuženi u Rumuniji. Svi su negirali optužbe.

Andrew Tate – vođa kriminalne grupe

Braća Tate (poseduju dvojna državljanstva Ujedinjenog Kraljevstva i SAD) i dve Rumunke prvi put su uhapšeni u Bukureštu prošlog decembra i pritvoreni zbog istrage o trgovini ljudima i silovanju. „Četvoro osumnjičenih… izgleda da su osnovali organizovanu kriminalnu grupu sa svrhom regrutovanja, smeštaja i iskorišćavanja žena tako što su ih naterali da prave pornografski sadržaj koji je plasiran na specijalizovanim veb-sajtovima za koje se naplaćuje pristup“, objavili su tužioci, preko Reuters new agency u vreme njihovog hapšenja.

Oni su u kućnom pritvoru u Rumuniji od 31. marta 2023. gde su smešteni nakon puštanja iz pritvora.  Tužioci su u utorak odlučili da četvoricu osumnjičenih pošalju na suđenje. „Prihvatamo priliku koju nam pruža [suđenje] da pokažemo njihovu nevinost i opravdamo svoju reputaciju“, saopštio je portparol braće Tate. Nije određen datum početka suđenja, ali se prema izveštajima očekuje da će trajati nekoliko godina.

Ko je Andrew Tate?

Andrew Tate je influenser, koji je stekao slavu nakon kratkog boravka u Velikom bratu 2016. Bio je primoran da napusti šou nakon što se pojavio snimak na kome se vidi kako tuče ženu kaišem, za šta je Tate od tada rekao da je bilo „sporazumno“. Od tada je postao onlajn influenser za „manosphere“, poznat kao „ekstremni mizoginista“.

Tate je ranije izjavio da su žene vlasništvo muškarca, da ne bi trebalo da voze i da im je mesto u kući. I insistira da izlazi samo sa ženama od 18 do 19 godina kako bi mogao da „ostavi otisak“ na njima.

Njegovi video snimci, optuženi za promovisanje mržnje i radikalizaciju muškaraca i dečaka da izazovu nasilje van mreže, doveli su do toga da je 36-godišnjaku zabranjen pristup društvenim mrežama. „Treba je udariti mačetom, udariti je po licu i zgrabiti je za vrat. Umukni kučko“, rekao je na jednom snimku, objašnjavajući kako bi napao ženu koja ga je optužila za prevaru.

Izvor vesti: marieclaire.co.uk

Izvor slike: Andreea Campeanu/Getty Images News