1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Ko će naslediti Virdžini...

Ko će naslediti Virdžini Viar? Nakon 30 godina napušta Chanel

07. јун 2024.

| Miljana Momirović
Budućnost brenda može pasti u njihove ruke.

Nakon petogodišnje karijere na čelu prestižnog brenda Chanel, Virdžini Viar napušta francusku kuću.

Kolekcija Haute Couture jesen/zima 2025. biće predstavljena, kao što je i planirano, 25. juna u Opéra Garnier tokom Haute Couture nedelje.

Virdžini Viar napustila Chanel

Nakon što je 25 godina radila kao desna ruka Karla Lagerfelda, Virdžini Viar je postavljena za umetničkog direktora 2019. godine posle njegove smrti, tako da, u vreme njenog odlaska, obeležava 30 godina sa brendom.

Chanel joj se u kratkom saopštenju zahvalio na skoro 30 godina saradnje, „tokom kojih je uspela da obnovi kodekse kuće, istovremeno poštujući kreativno nasleđe“. Trenutno nije saopštena nikakva zamena.

Stil Virdžini Viar karakteriše francuska prefinjenost i moderna elegancija. Nepretenciozno prisustvo koje je izbegavalo reflektore, decenijama je blisko sarađivala sa Karlom Lagerfeldom i bila je njegov lični izbor za naslednika. Opisao ju je kao svoju levu i desnu ruku, a njeno imenovanje donelo je osećaj kontinuiteta u kući.

Virdžini Viar napustila Chanel

Chanel Cruise 2025

Ko će naslediti Virdžini Viar?

Hedi Sliman, koji je trenutno u Celine, može biti jaka ponuda. Pošto je već radilo kao šef Dior Homme, Saint Laurent i Celine, pozicija u Chanel-u bi bila dobar dodatak njenom porfoliu.

Poznat po mršavoj silueti, koju je nametnuo u sve tri kuće pod svojim kreativnim rukovodstvom, verovatno bi doneo istu estetiku u Chanel. Ali sa kućom koju je osnovala Gabrijel Šanel da bi oslobodila žene uske, restriktivne odeće, svaki predlog povratka bio bi u suprotnosti sa ovim principima.

Drugi kandidat bi mogao da bude Pjerpaolo Pičoli, koji je u martu posle 25 godina napustio ulogu umetničkog direktora u Valentinu. Poznat po svom osećaju za romantiku, italijanski dizajner ima neverovatan talenat za mešanje boja i tekstura u modne komade koji upadaju u oči.

S obzirom da su vesti o odlasku Virdžini Viar još uvek veoma sveže, možda je prerano da se spekuliše o njenom nasledniku. Međutim, kao što znamo, modna industrija se hrani stalnim promenama. Ostaje da se vidi gde će ova promena dovesti Chanel i njenu vernu publiku.

 

Izvor slike: Pascal Le Segretain/Staff/GettyImagesEntertainment, Marc Piasecki/Stringer/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate