1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Meril Strip ovu svoju...

Meril Strip ovu svoju mega popularnu ulogu ne podnosi: Bilo je užasno

23. октобар 2023.

| Sanja Dojkić
Uloga Meril Strip ima mnogo, a ovu najmanje voli

Tokom više od pet decenija karijere, uloga Meril Strip ima pregršt, i pokazala se kao jedna od najvećih filmskih glumica svih vremena.

Vrlo brzo nakon debija u filmu „Julija“ iz 1977. godine, Strip je ostvarila uloge u nekima od najboljih holivudskih filmova kasnih 1970-ih, kao što su „Lovac na jelene“ i „Krejmer protiv Krejmera“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep)

Uspesi su se samo nizali, a Strip je danas apsolutna rekorderka na dodeli nagrada Oskar, za koje je nominovana čak 21 put.

Posle 45 godina braka i četvoro dece – Meril Strip se razvodi

Tri puta je otišla s ceremonije sa nagradom, i to za svoje uloge u filmovima „Krejmer protiv Krejmera“ (1979.), „Sofijin izbor“ (1982.) i „Čelična ledi“ (2011.), u kojoj je glumila bivšu britansku premijerku Margaret Tačer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oliver Stone (@officialoliverstone)

Meril Strip ne voli ulogu koja je mnogima omiljena

Jedna od njenih brojnih nominacija došla je za mnogima omiljeni film „Đavo nosi Pradu“ iz 2006. godine.

Film Dejvida Frankela, koji je volela i publika i kritičari, govori o sveže diplomiranoj mladoj ženi (En Hatavej) koja postaje asistentkinja zahtevne i zastrašujuće glavne urednice modnog časopisa, Mirande Prisli.

Margot Robbie skoro odustala od uloge u Barbie filmu

U ulozi Mirande Meril Strip pokazala je svu svoju glumačku širinu, jer se vrlo retko tokom karijere okušavala u ulozi „negativke“.

Upravo je ovu ulogu Strip nazvala najgorim iskustvom u svojoj karijeri! Glumica se naime tokom snimanja odlučila na tzv. metod-glumu (method acting), glumački stil u kom se glumac i dok ne snima scene ponaša poput lika.

5 iznenađujućih činjenica koje niste znali o Meryl Streep

U slučaju Strip i ovog filma, ona se tokom snimanja odlučila da se namerno otuđi od ostalih glumaca kako bi se bolje uživela u ulogu zle šefice, tako da je odbijala da komunicira s ostalim glumcima tokom pauza, piše hellomagazine.hr.

Uživljavajući se u ulogu fizički i psihički, Strip se osvrnula na svoje vreme na filmu u intervjuu za Entertainment Weekly iz 2021. godine.

Ipak je bila samo gluma – Filmski parovi koje smo svi želeli da vidimo u vezi van ekrana

„Bilo je užasno!“ izjavila je: „Bila sam jadna u svojoj prikolici. Mogla sam ih čuti kako se svi zabavljaju i smeju. Bila sam tako depresivna! Rekla sam sebi: ‘To je cena koju plaćaš za to što si šef!’ To je poslednji put da sam pokušala metod-glumu!“.

Njena kolegica u filmu, Emili Blant, takođe se prisetila koliko je Strip mrzila tu ulogu, izjavivši u intervjuu za The Herald: „Sećam se da sam razgovarala s Meril Strip kad smo radile ‘Đavo nosi Pradu’, a ona je rekla da najmanje voli tu ulogu, jer je bila lišena ikakve mekoće i emocija“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @pinkreference