1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Trudne poznate dame i...

Trudne poznate dame i njihove fitnes rutine

11. април 2023.

| Miljana Momirović
One nemaju izgovor - treniraju čak i u drugom stanju.

Brojna su mišljenja o tome da li trenirati u drugom stanju ili ne ali ove trudne poznate dame nemaju izgovor – podelile su kako održavaju liniju i zdravlje.

Pogledajte u nastavku kako izgleda njihova umerena fitnes rutina.

Trudne poznate dame i njihove fitnes rutine

Da li trenirati tokom trudnoće ili ne je večita dilema koja izaziva brojma podeljena mišljenja. Međutim, ove poznate dame pridržavaju se svoje fitnes rutine, iako su u drugom stanju. I, složićete se, izgledaju neverovatno.

Lea Davogić

Poznata manekenga, muzičarka i di-džej, Lea Davogić, redovno sa svojim pratiocima na društvenim mrežama deli rutinu treninga i zdrave recepte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lea Davogic (@blairlea)

Ipak, ona ovu, još uvek tabu temu, shvata vrlo ozbiljno. Na jednoj od objava svog treninga napisala je:

– Prvo i osnovno je da imate dozvolu doktora. Većina ljudi se zgrane kada vidi trudnicu sa tegovima da radi vežbe koje nisu isključivo yoga vežbe. Odmah da kažem da ne treniram jer sam sebična i ne mogu da podnesem da mi se telo menja i da imam preko 10 kilograma viška!

Zatim je dodala:

– Trening je sastavni deo mog života i moje telo je naviklo na ovakve treninge. Naravno unosili smo malo po malo izmene. Prvo smo ukinuli hip thrust sa šipkom i zamenili trakom. Zatim izbacili trbušnjake i zgibove. Telo je toliko magično da vam i samo govori šta vam više ne prija, slušajte ga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lea Davogic (@blairlea)

Lea, ne samo što trenira da bi ojačaja i zadržala dobru liniju, ona je istakla i benefite fizičke aktivnosti tokom trudnoće:

– Osim sto je fizička aktivnost bitna kako za telo tako i za mentalno zdravlje, smanjuje rizik i komplikacije tokom trudnoće, smanjuje rizik od gestacijskog dijabetisa,pomaže da skinete kilažu brže nakon porodjaja…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lea Davogic (@blairlea)

Trudne poznate dame: Janka Budimir

Nismo ni sumnjali da će ova poznata fitnes instruktorka pauzirati sa treningom tokom trudnoće, kada joj toliko dobro idu. Naravno, čitav program prilagodila je bebici koju je nosila u stomaku i vrlo vodila računa o izboru vežbi i opterećenju. Pre samo nekoliko nedelja na svet je donela predivnu bebicu Mašu koju neizmerno voli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janka Budimir (@jankabudimir)

Do poslednjih nedelja trudnoće trenirala je tri puta nedeljno i prelazila oko 10 hiljada koraka dnevno. Ona je istakla da trening može i da pripremi buduće mame na sve ono što ih čeka sa bebom:

– Trening u trudnoći treba da pripremi buduću majku za sve aktivnosti koje će svakodnevno raditi sa novorođenčetom. Tako možemo i vježbe podijeliti prema tim obrascima kretanja: sklek za guranje kolica, biceps i triceps za nošenje bebe i njenih stvari, iskorak za penjanje uz stepenice…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janka Budimir (@jankabudimir)

Trudne poznate dame: Hilary Swank

Uprkos činjenici da je čekala blizance, Hilary Swank trenirala je bez izgovora i u trudnoći. Svi su ovo sa radošću prihvatili i zahvalili joj se što dokazuje da je sve moguće kada si žena. Ona tvrdi da ne treba ni razmišljati o laganom istezanju ili jogi tokom trudnoće. Glumica je podelila video kako trenira na spravama u teretani, a diže čak i teške tegove. Snimak je obišao svet, a glumica je juče objavila vest da se porodila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hilary Swank (@hilaryswank)

Ana Ivanović

Naša poznata teniserka, blista čak i u poznoj trećoj trudnoći. Ona dane provodi u porodičnom domu u Austriji sa svojim suprugom i mališanima. Ne samo što se zdravo hrani i vodi računa o svojoj nezi (nedavno je lansirala svoj brend prirodne kozmetike), nego se bavi i prenatalnom jogom. Lagane vežbe pomažu joj da se oseća bolje i zdravije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Maja Šuput

I poznata hrvatska pevačica se hvalila da radi lagane vežbe tokom trudnoće i da su joj vrlo zanimljive.

– Ovo je toliko zabavno da idem tri puta nedeljno, a uvek sam mislila da je pilates dosadan. Cilj – zdrava trudnoća i brz oporavak nakon porođaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by majasuput (@majasuput)

Prilično je induvidualno i stvar izbora da li ćete trenirati u trudnoći ili ne ali preporučuje se da radite lagane vežbe jer su dobre i za mamu i za bebu. Naravno, prvo se posavetujte sa ginekologom o tome.

Izvor slike: Amir Hamzagic/ATAImages, Antonio Ahel/ATAImages, Amy Sussman/Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate