Trik kojim poznate dame ožive sedu kosu bez da je celu farbaju

21. septembra 2023.

| Stana Luković
Seda kosa i te kako može biti trendi, poznate ličnosti to najbolje znaju

Holivud je najbolji dokaz da se seda kosa vratila u svom punom glamuru. Više ni najmanje nije neprijatno niti neprimereno pojvaiti se na crvenom tepihu sa kosom koja je prirodna i neofarbana.

Upravo zbog toga trik za kojim često posežu poznate dame jeste hajlajter riblje kosti. Svetlo farbanje kose prirodnog izgleda je najelegantniji metod ako želimo da polako prihvatimo naše sede vlasi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patricia Scissons (@pscissons)

Hajlajter u obliku riblje kosti osvetljava sedu kosu

Naravno, prve sede vlasi i dalje izazivaju teške trenutke za većinu žena, ali sa najnovijim trendom farbanja kose, možda ćemo moći da prihvatimo činjenicu da često još uvek imamo „ranu“ sedu kosu ili sedu kosu.

Hajlajter riblje kosti je tehnika kojom se lakše sprijateljimo sa našim jesenjim sjajnim pramenovima. Kao rezultat tehnike farbanja riblja kost, različite nijanse boja kose se stapaju u jednu u bajkovitu lepotu, farbani deo sa prirodnom bojom kose. Farbanje kose, poznato kao naglasak na ribljoj kosti na engleskom , takođe ima poznate obožavatelje kao što su Gvinet Paltrou i Sara Džesika Parker.

seda kosa

Photo by Dave Kotinsky/Getty Images for The Daily Front Row

„Uvek sam koristila tehniku markera riblje kosti – koja se sastoji od nanošenja folija u obliku riblje kosti, pod uglom – jer volim suptilno mešanje boja. Ovde se radi o harmoničnom mešanju različitih nijansi, odnosno fokus nije na potpunom skrivanju sedih pramenova“, kaže koloristkinja za kosu Zoe Irvin piše marieclaire.hu.

Seda kosa dobija prelep kolorit

Ovom metodom, kombinacija različitih nijansi ne samo da stvara prelepu, višedimenzionalnu boju u kosi (stvarajući iznenađujuće prirodan efekat), već je i odličan način da kasnije postepeno pređete u jesen.

Hajlajter riblje kosti takođe sjajno deluje na tamnijoj kosi

Inače, ova veoma popularna tehnika prelepo deluje i na tamnijim bojama kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasmine🫶 @zzylee (@hairbyjazze)

„Za ljude sa tamnijom, prosedom kosom, preporučujem srednji ton, na primer, tamnoplavu, i suptilno ga utkati u kosu“, kaže Irvin, koji je takođe veliki obožavalac kombinovanja hajlajtera riblje kosti sa drugim modernim tehnikama.

Izvor slike: Photo by Monica Schipper/Getty Images for Daily Front Row

Nastavite da čitate