Kako se rešiti bora oko očiju: Trikovi za koje do sada niste znali

28. septembra 2023.

| Sandra Petković
Kako se rešiti bora oko očiju, korisni saveti

Bitku sa godinama vodi gotovo svaka žena u današnje vreme. 21. vek je doneo izvesni teror lepote, te je postalo sve teže ispratiti standarde koji su nametnuti, a pitanje koje muči svaku ženu glasi – kako se rešiti bora oko očiju?

Već od 25. godine nivo kolagena u koži opada, a on je zadužen za jedrinu i mladolik izgled lica.

Ova pojava se ne može izbeći, ali zato adekvatna nega i životni stil i te kako mogu doprineti da se starenje uspori što je više moguće.

kako se rešiti bora

Uzroci starenja

UV zračenje

Kako bi se svi neželjeni tragovi starenja uklonili, najvažnije je prvenstveno otkriti uzrok. Preterano izlaganje suncu ili pak neadekvatna zaštita tokom sunčanja mogu izazvati pojavu bora.

Spas u pravi čas – Taj moćni vitamin C

Za izlaganje suncu obavezno pripremite šešir i sunčane naočare koji će sačuvati ne samo vaš izgled već i vaše zdravlje.

Naravno krema sa zaštitnim faktorom je neizostavna u odlasku na plažu. Dnevna krema sa zaštitnim faktorom takođe je saveznik u očuvanju mladolike kože čak iako se niste uputili na sunčenje.

Životni stil

Životni stil je krucijalni faktor u očuvaju lepe i negovane kože. Duvanski dim i alkohol su najveći neprijatelji kako zdravlja tako i izgleda.

kako se rešiti bora

Ako obratite pažnju videćete da pušači imaju sivlji ten, više bora, a flekice na koži su još jedna noćna mora.

Slične posledice ostavlja i alkohol, stoga pre svih drugih saveta potrudite se da se odreknete ovog poroka i sigurno ćete primetiti razliku.

Kako se rešiti bora pomoću nege

Adekvatna nega je od izuzetnog značaja za očuvanje kože bez bora, a zlatno pravilo glasi – obavezno skidajte šminku uveče ma koliko da ste umorne.

Koža oko očiju je izuzetno nežna, te šminku sa ovog područja treba skidati nežnim pokretima, prvo gelom za umivanje, a zatim ostatke micelarnom vodom kako bi se detaljno uklonile sve sitne čestice koje uzrokuju pojavu bora.

kako se rešiti bora

Kada je lice potpuno čisto spremno je za dalju negu.

Do 30. godine dovoljno je da predeo oko očiju hidrirate bilo kojom hidratantnom kremom, dok se kada pređete tridesetu preporučuju kreme sa faktorom Q10 kao i antirid.

Da u 55 izgledate kao da imate 32 – Pet saveta Džulije Roberts za negu

Antirid je jako pristupačan i može se kupiti u svakoj apoteci. Još jedan trik koji je budget friendly su ampule vitamina A, C i E koje možete rastvoriti u kremi koju inače koristite, te tako pojačati efekat.

Kada je u pitanju nega područja oko očiju najvažnija je tehnika nanošenja proizvoda.

Dakle, kremu uvek treba nanositi utapkavanjem vrhovima prstiju, nikako razvlačenjem kože levo i desno jer nežna koža u ovom području ne trpi grube pokrete.

kako se rešiti bora

Hidratacija

Gotovo da nema saveta za negu koji ne uključuje hidrataciju.

Hidriranje iznutra će se odraziti na vašu kožu i osetićete višestruke benefite.

Preporučuje se oko 2 l vode dnevno koja će zaista učiniti ten svežim, kožu elastičnijom, a kada je koža takva bore neće biti vaša briga.

Izvor slike: Photo by Ehsan Ahmadi on Unsplash

Nastavite da čitate