Obrijana glava ili kratko ošišana kosa: Ova frizura je hit među poznatim ličnostima

18. januara 2023.

| Miljana Momirović
Kako uz ovu frizuru još više istaći crte lica?

Apsolutni hit među frizurama za žene, posebno kod poznatih ličnosti je obrijana glava – na kratko ošišana kosa. Uz ove savete ćete još više istaći crte lica i skrenuti pažnju na svoj izgled.

Da li svima stoji obrijana glava?

Vrlo kratko ošišana kosa ili čak obrijana glava može biti zapravo prilično jednostavno rešenje ako želite da istaknete crte lica. Tada čak i šminka privlači više pažnje, pa je sjajno da pokušate sa eksperimentisanjem – jarke boje na očima ili ruževi živopisnih nijansi.

Postoji i više različitih varijanti šišanja – veoma kratka kosa ili čak šišanje na nulu. Ni jedan ni drugi izbor ne treba potcenjivati jer su vrlo praktični. Ne samo što može odlično da izgleda, nego i štedi vreme jer vam ne treba mnogo truda za održavanje i stilizovanje.

Koji je ključan savet za održavanje frizure?

Predrasuda je da obrijana glava ili vrlo kratka kosa ne zahteva negu. Posebno obratite pažnju na sušenje kose i kao u slučaju duge kose – koristite peškir veoma nežno. Umesto trljanja, utapkajte višak vode laganim pokretima.

Obrijana glava i poznate ličnosti: saveti za šišanje

Ako razmišljate o ovoj smeloj frizuri, potražite inspiraciju kod poznatih ličnosti koji je samouvereno nose. Pogledajte na koji način su one naglasile svoje crte lica uz kratko ošišanu kosu.

Kristen Stewart

Veoma kratka plava kosa – gotovo obrijana glava ispostavila se kao sjajan način da Kristen Stewart istakne svoje lice. Ova poznata glumica je ofarbala kosu u platinasto plavu ali je naglasila obrve zbog čega je dobila efekat totalno šik kontrasta.

Cara Delevingne

Njena duga plava kosa, a u isto vreme i obrijana glava su neprekidan izvor inspiracije kada su frizure u pitanju jer totalno transformišu imidž. Poznata manekenka i glumica Cara Delevingne pokazala je da kratkom kosom ne ističe samo lice, već i šminku i odevne kombinacije. U njenom slučaju, tamni ruževi imaju glavnu ulogu ali i smele obrve po kojima je prepoznatljiva.

Izvor vesti: marieclaire.it

Izvor slike: Pascal Le Segretain/Staff/GettyImagesEntertainment