1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Najbolje dizajnerske tašne svih...

Najbolje dizajnerske tašne svih vremena – Italijanke biraju

21. oktobar 2024.

| Miljana Momirović

Otkrijte najbolje dizajnerske tašne koje su osvojile Italijanke. Iznad mode, ovi bezvremenski modeli su sa vremenom sve vredniji.

Kada je Italija u pitanju, torbe nadmašuju klasične aksesoare. To nije slučajno – svaka tašna odražava delić njihove priče, modnog stila i identiteta. Od klasika koji se nasleđuju, do sezonskih hitova koji se brzo preprodaju, torbe su deo njihovog života, simbola statusa i estetske filozofije.

Najbolje dizajnerske tašne svih vremena

Loewe Puzzle

Lansirana 2014. godine, Loewe Puzzle torba – prvi novi model brenda od 1980-ih – odmah je postala ikona kada je tihi luksuz u pitanju, zahvaljujući inovacijama i viziji kreativnog direktora Jonathan Anderson. Okarakterisana geometrijskom i nepogrešivom siluetom, Puzzlense izdvaja sa svojih 75 komada kože, isečenih i sašivenih sa izuzetnom preciznošću, stvarajući trodimenzionalni efekat koji se poigrava oblicima. Svestranost je jedna od velikih prednosti najbolje dizajnerske tašne: može se nositi na pet različitih načina – u ruci, na ramenu, preko tela, kao ranac ili preklopljena za putovanja. Ovo je dobra investicija.

Loewe Puzzle

Loewe Puzzle

Telfar Shopping Bag

Poznata kao Bushwick Birkin, Telfar Shopping Bag, lansirana 2014. godine, osvojila je srca mnogih svojom pristupačnom cenom, unisex dizajnom i minimalističkim stilom, koji je nepogrešivo učinio reljefnim logom. Dostupna u više veličina i boja, dizajnerska torba, koju je kreirao liberijsko-američki dizajner Telfar Clemens, otelotvoruje revolucionarnu poruku brenda: „Ne za tebe, za svakoga“. Sa ovom filozofijom, Clemens izaziva ekskluzivnost tradicionalnog luksuza, nudeći inkluzivnu modu koja slavi nedovoljno zastupljene glasove.

Telfar Shopping Bag

Telfar Shopping Bag


Bottega Veneta Pouch

Bez sumnje, jedna od najpoželjnijih, kada su u pitanju najbolje dizajnerske tašne:  Bottega Veneta Pouch, remek-delo zanatstva koje je dizajnirao bivši kreativni direktor Daniel Lee, postala je pravi bestseler. Malo poznat, ali značajan detalj: počev od 2022. godine, Bottega Veneta nudi doživotnu garanciju na sve svoje torbe, uključujući neograničene popravke, kako bi se sačuvala lepota i dugovečnost. Gest koji još jednom naglašava zanatsku vrednost i pažnju na detalje svake kreacije.

Bottega Veneta Pouch

Bottega Veneta Pouch

Jacquemus Le Chiquito

Uprkos svojoj maloj veličini, Le Chiquito je postala pravi it-bag fenomen. Dizajnirana sa ironičnim i razigranim pristupom sa potpisom Simon Porte Jacqemus, ova dizajnerska torba je viđena i ponovo viđena u rukama slavnih, influensera i ikona stila, od Rijane do Kendal Džener.

Jacquemus Le Chiquito

Jacquemus Le Chiquito

Prada Re-Nylon

Prada Re-Nylon torba, ponovo lansirana 2019. godine, vratila je ikonu iz ranih 2000-ih, spajajući I2K sa obavezama o ekološkoj održivosti. Izrađena od ECONIL® regenerisanog najlona, torba odražava tehnološki-modnu estetiku i fokusira se na savremene ekološke vrednosti brenda. Zahvaljujući rastućoj popularnosti, Re-Nylon je postao ne samo nezaobilazna, već i odlična investicija: njena vrednost raste tokom vremena.

Prada Re-Nylon

Prada Re-Nylon

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight, Jeremy Moeller/Stringer-GettyImagesEntertainment, Noam Galai/Stringer-GettyImagesEntertainment, Michael Loccisano / Staff-GettyImagesEntertainment