1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Majli Sajrus tužena za...

Majli Sajrus tužena za pesmu Flowers: Da li je u pitanju plagijat?

17. септембар 2024.

| Snežana Vranić
Pevač tvrdi da pesma ima muzičkih sličnosti sa njegovim prethodnim hitom..

Vest da je  Majli Sajrus tužena za Flowers uzdrmala je internet naročito jer se pominje još jedan veliki hit When I Was Your Man.

Pesma Majli Sajrus (Miley Cyrus) Flowers je dobila Grammy i dugo je bila na vrhu svih muzičkih top lista. Međutim, upravo je za ovaj hit pevačica dobila tužbu i to od njenog kolege Bruno Marsa.

Majli Sajrus tužena za Flowers

Prema dokumentima do kojih je došao TM3, Tempo Music Investments, Mars tvrdi da je Majlin singl iz 2023. ima mnogo muzičkih sličnosti sa njegovom baladom iz 2012. When I Was Your Man.

Platforma tvrdi da poseduje deo autorskih prava za numeru pevača, a u tužbi navodi da su refren, harmonija, melodija, progresije akorda i tekst pesme namerno preuzeti iz njegove pesme. Međutim, Mars nije naveden kao tužilac u podnesku.

Pevačica tvrdi da je ona napisala pesmu svom bivšem partneru

Pevačica je dobila svoje prve Gremije zahvaljujući pomenutoj pesmi, a takođe je osvojila rekors godine i najbolji pop solo nastup.


„Ova nagrada je neverovatna, ali se zaista nadam da to ništa neće promeniti jer je moj život i juče bio prelep“, rekla je Majli na prijemu nagrade. Priča se da je dvostruka dobitnica Gremija napisala pesmu o svom bivšem mužu, Liamu Hemsvortu (Liam Hamsworth) sa kojim je bila u braku od 2018. do 2020. godine.


Pevačica se kasnije zapitala zašto je bilo potrebno toliko vremena da dobije priznanje Akademije za svoje muzičke uspehe.

„Teško mi je bilo da shvatim koja su merila tamo, jer ako želimo da pričamo o statistici i brojevima, gde sam ja bila? A ako želimo da razgovaramo o uticaju na kulturu, gde sam ona ja bila?“, prokomentarisala je ona jednom prilikom.

Fanovi sada preplavljuju internet komentarima o tome da li pesme zaista imaju sličnosti ili je u pitanju privlačenje pažnje. Kako se vama čini?

Izvor slike: Kevin Winter / Staff/GettyImagesEntertainment, Neilson Barnard / Staff/GettyImagesEntertainment