1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Dragocene tijare koje je...

Dragocene tijare koje je nosila kraljica Kamila

08. септембар 2024.

| Miljana Momirović

U poslednjih godinu dana, kraljica Kamila imala je brojne prilike da pokaže svoje tijare – ali ovo su najdragoceniji komadi.

Kraljica je prvi put viđena kako nosi tijare na državnom banketu tokom posete norveškog kralja i kraljice 2005. godine. Tom prilikom je nosila komad koji je pozajmila od kraljice Elizabete II. Dijademe koje kraljica nosi imaju dugu istoriju i bogatu simboliku koje su često povezane sa lojalnošću i dugovečnošću. Njihova vrednost nije samo u dijamantima i draguljima, već i u nasleđu koje nose.

U nastavku pogledajte dragocene tijare koje je nosila poslednjih godinu dana.

Dragocene tijare koje je nosila kraljica Kamila

Tokom državnog banketa povodom zvanične posete cara Naruhita i carice Masako od Japana, kraljica Kamila nosi Burmese Ruby tijaru.

kraljica kamila

jun 2024.

Za uobičajeni godišnji prijem u Bakingemskoj palati u čast diplomatskog vrha, kraljica Kamila ponovo nosi tijaru Girls of Great Britain and Ireland, koju je kraljici Elizabeti za venčanje poklonila njena baka, kraljica Marija.


kraljica kamila

decembar 2023.

Za državni banket povodom posete južnokorejskog predsednika, kraljica Kamila prvi put pokazuje Burmese Ruby tijaru koja je kreirana za kraljicu Elizabetu 1973. godine.

kraljica kamila

novembar 2023.

Povodom otvaranja parlamenta 2023. godine, kraljica prvi put nosi State Diadem (koja se naziva i dijamantska dijadema). To tehnički nije tijara ali je dragoceni komad koji vredi uključiti u spisak.

kraljica kamila

novembar 2023.

Za večeru u Londonu, kraljica Kamila se odlučila za Girls of Great Britain and Ireland. U pitanju je jedna od omiljenih tijara kraljjice Elizabete.

kraljica kamila

oktobar 2023.

Izvor slike: WPA Pool/Pool/GettyImagesEntertainment, Chris Jackson/Staff/GettyImagesEntertainment, Leon Neal/Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate