1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Report
  6. /
  7. Seksi voda trend: Da...

Seksi voda trend: Da li ćete ga isprobati?

16. август 2024.

| Snežana Vranić
O čemu je zapravo reč?

Novitet u wellnessu je seksi voda trend koja čini pijenje vode mnogo zabavnijim. Ovaj Tik Tok trend je postao viralan.

Generacija Z voli da pretvori svakodnevne navike u nešto što može brzo da postane trend, a njihova poslednja žrtva je voda. Ova generacija mladih odraslih brine o zdravlju koji traže najbolji način da ostanu hidrirani i tako je nastala seksi voda.

Šta je seksi voda trend?

Kreatorka sadržaja Keli Stranik (Kelly Stranick ) skovala je termin nakon što je čula voditeljku podkasta Lorin Bostik (Lauryn Bosstick) kako govori o tome kako od svoje kafe čini naizgled senzualno i za telo korisno iskustvo.

„Za mene je to onaj romantični trenutak ujutro kada pijem vodu i činim to zabavnijim“, objasnila je ona za Women’s Wear Daily. „Osećam kako je to manje obaveza, a više ritual brige o sebi.“

@kellygracemae you know what time it is 💦 #sexywater ♬ original sound – kelly


U pitanju je mešavina minerala, limuna i raznih elemenata u vodi koju ona pije kroz slamčicu u omiljenoj čaši. Iako seksi voda može biti i samo uz dodatak leda i limuna, poenta je da pijete svoju vodu.

Ona u svom video snimku koristi vodu iz mašine za osmozu i pretvara je u eliksir za hidrataciju koji sadrži vitamin C, elektrolite i magnezijum, kao i kolostrum, peptide kolagena i multivitaminske kapi od pečuraka.


Seksi voda trend je dobra za zdravlje pod određenim uslovima

To što dodajete u čašu zavisi od vas i varira u zavisnosti od toga koje su vaše potrebe. Dodavanje elektrolita (natrijum, kalijum, magnezijum i kalcijum) nije loša ideja ako ste neko ko pije mnogo vode.

„Ako pijete previše vode, razblažujete te elektrolite i to može biti pravi problem“, objasnio je dr Isak Dapkins (Isaac Dapkins), glavni medicinski službenik u porodičnim zdravstvenim centrima Langone univerzitetske bolnice u SAD.

Kada nivo natrijuma ili elektrolita postane prenizak, javlja se osećaj umora i vrtoglavice. Prekomerni unos vode može dovesti do jakih glavobolja, migrene, mučnine i napada.

Naravno, važno je da budete veoma pažljivi povodom toga šta dodajete u vodu. Čak i ako su svi sastojci bezbedni sami po sebi, mogli bi da stupe u interakciju jedni sa drugima ili sa drugim supstancama. Takođe, ako dodajete previše stvari u vodu istovremeno, možda nećete moći da otkrijete krivca ako vam nešto ne bude prijalo.

Izvor slike: puhhha/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate