1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Povratak teksas jakne na...

Povratak teksas jakne na Nedelji mode – i to u velikom stilu

13. август 2024.

| Miljana Momirović

Modni komadi koji su iznova popularni su teksas jakne – u još boljem izdanju. Sa obrtom i uz stilizovanje na nove načine dokazuju da su bezvremenske.

Nedelja mode u Kopenhagenu se završila, a najveći skandinavski brendovi su predstavili najnovije kolekcije. Ali to nije sve, već i privlači veoma avangadno stilizovane posetioce koji su prava inspiracija. Naravno, uz prisustvo modnih stručnjaka i influensera, ulice su ispunjene nadolazećim trendovima koje ćemo svi uskoro nositi. Među njima je i denim jakna.

Veliki povratak teksas jakne

Priznajem da sam bila iznenađena što su teksas jakne bile u centru pažnje tokom Nedelje mode. Da, gornjak se konačno vratio ali ne baš sasvim jednostavan. Dugogodišnji deo modne kapsule, denim jakna je doživela uzvišeni obrt. Čini se da su iščezli oversized krojevi i umesto toga kratki, pažljivo krojeni i uklopljeni stilovi su oblik koji je preplavio ulice.

teksas na teksas

Kako stilizovati teksas jakne, prema Nedelji mode?

Kada je u pitanju kako stilizovati teksas jakne u 2024. godini, izgleda da nema pravila. Na Nedelji mode u Kopenhagenu je basic modni komad uparen sa raznim stilovima: haljina sa čipkom, denim na denim ili crne pantalone.

denim na denim


Povratak teksas jakne ne znači samo povratak jednog od omiljenih komada iz prošlosti, već i evoluciju stila koji se prilagođava modernim trendovima. Prilagođeni i stilizovani na nove načine, ovaj klasični komad još jednom dokazuje da su najbolje stvari bezvremenske.

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight