1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Popularni nakit za jesen...

Popularni nakit za jesen 2024. sa Nedelje mode

11. август 2024.

| Miljana Momirović
Komadi koji se ističu.

Manje promenljivi nego modni trendovi, nakit za jesen 2024. stiže tu i da ostane. Od maksimalističkih komada do bisera, ovakvi modeli će dominirati.

Kako dizajneri pozajmljuju inspiraciju iz prošlosti, nostalgija se snažno vraća uz nakit iz 80ih, dok narukvice daju hrabru izjavu ali sa modernim obrtom. XXL ogrlice, skulpturalne minđuše i zanatski komadi su vredni ulaganja jer predstavljaju komade koji postaju fokusna tačka.

Na kraju, nije bitno šta nosite, već kako to nosite. Evo odakle početi.

Popularni nakit za jesen 2024.

XXL ogrlice

Krupne ogrlice ističu njihov ženstveni šarm. Na reviji brenda Tom Ford, kragna od lanaca se isticala među jednostavnim modnim komadima, što je čini fokusnom tačkom. U Balmain i Chloe je nakit sve samo ne skroman.

Tom Ford

Tom Ford

Kombinacija metala

Uprkos svim dosadašnjim pravilima, nakit za jesen 2024. se može uparivati, bez obzira na vrstu metala. Dizajneri, od Miu Miu do Alaïa, prihvataju kombinaciju završnih obrada: srebro, zlato, pa čak i roze zlato u jednom komadu ili slojevito za eklektičan stil.


Carven

Carven

Nakit za jesen 2024. od perli

Iako postoje modernizovane verzije, ove sezone se biseri se vraćaju u svoj tradicionalani oblik u niz poput Miu Miu ili biserne minđuše kao Chanel. Bez obzira na eleganciju koja se podrasumeva, nakit od bisera i dalje može biti efektan. To zavisi od vas.

Miu Miu

Miu Miu

Nakit iz 80ih

Dok su 80te skoro četiri decenije u retrovizoru, prpeoznatljivi nakin doživljava značajni preporod, čak i među slavnim ličnostima. Chanel slojevite ogrlice i pljosnate minđušte, brojne Schiaparelli čvrste narukvice i Saint Laurent XXL minđuše sa diskom u stilu kopče su samo neki od modela koji inspirišu trendove.

Chanel

Chanel

Kombinacija narukvica

S obzirom da maksimalistički stil i dalje nastavlja da dominira, sve više narukvica se niže na ruke manekeni. Od krupnih skulpturalnih stilova u Alaii i Gabriela Hearst do lucitnih verzija u Saint Laurent i Tory Burch. Kombinujte ih i uparite ih ili uzmite puristički pristup.

Fendi

Fendi

Ogrlice sa privescima

Bez brige, tihi luksuz nije potpuno zaboravljen. Upečatljivi dokaz za to su ogrlice sa privescima koje šapuću na pravi način. U Gabriela Hearst, lavalier stilovi su bili slojeviti sa gore pomenutim čoker ogrlicama, Bottega Veneta je primenila skulpturalni pristup sa prevelikim kuglicama, a Dior je predstavio delikatne, jedva primetne zlatne kapljice.

Gabriela Hearst

Gabriela Hearst

Nastavite da čitate