1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Report
  6. /
  7. Nada Hafiz: Egipćanka koja...

Nada Hafiz: Egipćanka koja se takmičila u mačevanju u sedmom mesecu trudnoće

01. август 2024.

| Snežana Vranić
Ime koje će se pamtiti...

Egipatska olimpijka Nada Hafiz je otkrila da se na ovogodišnjim Letnjim olimpijskim igrama takmičila u sedmom mesecu trudnoće.

Nada se takmičila u disciplini individualnog mačevanja sabljom i odnela je pobedu nad Amerikankom Elizabet Tartakovski (Elizabeth Tartakovsky) pre nego što je nju porazila Žeon Hajung (Jeon Hayoung) iz Južne Koreje.

Olimpijka Nada Hafiz je inspiracija svim ženama

Sportiskinja je pokazala svetu da buduće mame mogu da budu trudne i da se takmiče na najvišem nivou na Olimpijskim igrama. Mačevalka je otkrila da je u sedmom mesecu trudnoće u dirljivoj objavi na Instagramu stavljajući u fokus moć sportiskinja i budućih mama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nada Hafez (@nada_hafez)

„Ono što vam se činilo kao dva takmičara na podijumu, zapravo su bila tri! Bila sam to ja, moja protivnica, i moja beba koja tek treba da dođe na naš svet! Moja beba i ja smo imali dosta izazova, bilo fizičkih i emocionalnih. Trudnoća je teška sama po sebi. Morala sam da se borim da bi održala ravnotežu između života i sporta i to je bilo naporno. Ali se isplatilo. Pišem ovaj post da kažem da me ispunjava ponos što sam obezbedila svoje mesto u osmini finala! Srećna sam što sam imala poverenje mog muža @ibrahimihab11 i moje porodice da mogu da stignem ovako daleko. Ova specifična Olimpijada je bila drugačija; Tri puta *olimpijka*, ali ovoga puta nosim malog olimpijca! ❤“, podelila je ona na svom profilu.

Egipćanka je već nekoliko puta učestvovala na Olimpijskim igrama

Egipćanka je već poznata Olimpijskoj sceni jer je ona svoju zemlju predstavljala na Olimpijskim igrama 2016. i 2020. godine. Iako nema Olimpijskih medalja u svojoj karijeri, ona je na ovaj način odnela pobedu u mnogo većem i uticajnijem smislu.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nada Hafez (@nada_hafez)

Kako je položaj žena na sportskim događanjima još uvek diskutabilan jer se zanemaruje fizička spremnost tokom dana menstruacije, dok se istovremeno potcenjuju sportiskinje koje su rađale. Ipak, ovo je sasvim novi aspekat u kome je Nada pokazala da su žene spremne i da su u trudnoći, koja je zaista  emotivni rolerkoster, sportske želje i ciljevi i dalje ostvarivi.

Izvor slike: Al Bello / Staff/GettyImagesSport

Nastavite da čitate