1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Crna kuhinja Gvinet Paltrou...

Crna kuhinja Gvinet Paltrou predstavlja pravo obilje luksuza

10. jul 2024.

| Miljana Momirović
Dramatičan uticaj kuhinjskih elemenata je u kontrastu sa inače svetlom šemom boja.

Glumica se često vezuje za svetlu i prozračnu estetiku ali crna kuhinja Gvinet Paltrou odiše skupocenim izgledom bez truda.

Kada je u pitanju dizajn enterijera, njen dom zrači neutralnim bojama. Od kuhinjske radne ploče od svetlog mermera do bele sofe, svetli tonovi su uobičajeni u domu glumice. Međutim Instagram post koji je nedavno objavila pokazuje da ni Gvinet Paltrou ne škode akcentne boje za uređenje kuhinje.

Crna kuhinja Gvinet Paltrou

Nema ništa loše u ostaviti prostor za neočekivano u enterijeru, što dokazuje i crna kuhinja Gvinet Paltrou. Crni kuhinjski elementi su kontrastu sa plafonskim gredama u beloj boji iznad nje. Dok se tamni tonovi često izbegavaju zbog mogućnosti da prostor izgleda previše mračno, kuhinja glumica da kada se efikasno koristi, crna boja je dovoljno smela da pruži suptilnu izjavu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Crna boja za uređenje doma

Suprotno popularnom verovanju, stručnjaci za dizajn enterijera tvrde da dekoracija crnom bojom može imati umirujući uticaj na prostor.

„Crna boja, koja se često smatra smelom i dramatičnom, pruža sofisticiranu izjavu u modernom dizajnu enterijera“, kaže dizajnerka Nina Lichtenstein. „Daleko od toga da izgleda kao gotička, crna boja može da transformiše prostore u elegantne prostorije. Crna boja jee sofisticirana i misteriozna. Često služi kao baza koja čini da druge boje i teksture iskaču, dovodeći elemente dizajna sobe u oštriji fokus.“


Da bi crna boja u enterijeru bila u ravnoteži, dizajnerka kaže da je kontrast ključan.

„Uparite crne zidove sa svetlijim bojama kako biste izbegli da se soba oseća previše mračno ili zatvoreno“, predlaže ona. „Bela, krem i svetlo siva stvaraju upečatljiv kontrast koji čini prostor otvorenim i prozračnim.“

Zašto je crna kuhinja tako popularna?

Crna kuhinja Gvinet Paltrou je odličan primer ove ravnoteže, sa belim plafonima i svetlim pultom koji dopunjuju crne ormare. Dizajnerka enterijera takođe kaže da sunce može pomoći da se osvetle crno obojeni prostori.

„Maksimizirajte prirodno svetlo da biste uravnotežili dubinu crne boje“, kaže ona. „Veliki prozori, krovni prozori i reflektujuće površine poput ogledala i stakla mogu pomoći da se prostorija osvetli i poboljša njen ukupni ambijent.“

„Uključite akcentne delove u živim bojama da biste razbili crninu i dodali karakter prostoriji“, kaže Lihtenštajn. „Smela umetnička dela, šareni jastuci i svetli tepisi mogu uliti energiju. Razmotrite teksturirane tapete, tkanine sa uzorcima i različite materijale poput somota, kože i drveta. Ovi elementi dodaju dimenziju i sprečavaju da se crna kuhinja oseća ravno.“

Crna boja može učiniti da se prostor istovremeno oseća modernim, ali tradicionalnim. Predlažemo da obojite crna kuhinja u jednom segmentu bude tamna, kao što su kuhinjski elememti, dok ostatak prosotrije ostaje svetliji i privlačniji.

Izvor slike: Vittorio Zunino Celotto/Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate