1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Culture
  6. /
  7. Chloé otvara Chloé Arts...

Chloé otvara Chloé Arts u čast žena umetnica

05. jul 2024.

| Snežana Vranić
Velika kompanija podržava osnaživanje žena...

Chloé Arts u čast žena umetnica je novi projekat koji pokreće ova kompanija. Evo šta stoji iza ove ideje.

Čemena Kamali (Chemena Kamali) ne pravi greške. Prva kreativna direktorka kompanije Chloé, koja je imenovana u oktobru prošle godine, poželela je da obnovi „staru Chloé“ za novu eru. Sada su odlučili da naprave novi projekat koji slavi žene umetnice.

Chloé Arts u čast žena umetnica

Misija projekta je da najavi kreativni rad žena, neguje nove umetnice i kreira sveže, interdisciplinarne razgovore između mode i umetnosti. Da bi predstavila projekat, direktorka Kamali je pozvala dansku umetnicu  Mije Olis Kjergard (Mie Olise Kjærgaard) da izloži osam slika – uključujući i jednu koju je ekskluzivna naručila modna kuća – u glavnoj prodavnici Chloé Paris. Umetnica je poznata po svojim slikama velikih razmera koje istražuju slobodu i energiju što je u velikom skladu sa slobodnom ženstvenošću ove kompanije.

Prvo predstavljanje je obavljeno u Parizu

Prvo predstavljanje je proslavljeno koktelom u glavnoj prodavnici Chloé Paris. Direktorka Kamali i umetnica Kjergard su ugostile prijatelje kuće, uključujući i modele Karli Klos (Karlie Kloss) i Elu Ričards (Ella Richards), umetnice Petru Kolins (Petra Collins) i Kloi Vajz (Chloe Wise), manekenku i muzičarku Su Džu Park ( Soo Joo Park), kao i glumicu Zoi Dojč (Zoey Deutch) i grčku princezu Mariju Olimpiju (Maria-Olympia).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by System (@systemmagazine)


Incijativa nastavlja nasleđe kompanije o osnaživanju žena, a za sada se ne zna kada će nastati sledeći deo projekta. U svakom slučaju, veoma je važno da postoje ovakvi pokreti koji u prvi plan stavljaju žene koje se bave umetnošću. Da li će danska umetnica nastaviti da bude glavno lice ove kampanje ili će se pojaviti novo lice sa talentom za drugačiji vid umetnosti, ostaje nam da vidimo, a jasno je da sa nestrpljenjem očekujemo nastavak projekta koji slavi i jača žene.

Izvor slike: Pascal Le Segretain / Staff/Getty Images Entertainment

Nastavite da čitate