1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Jednostavan i lak recept...

Jednostavan i lak recept za karbonare: Najukusniji obrok za tren oka

13. фебруар 2024.

| Snežana Vranić
Ove karbonare ćete stalno praviti...

Špagete su jedna od najomiljenijih testenina, a mogu se pripremati na različite načine. Međutim, ovaj recept za karbonare će vas oboriti sa nogu.

Ovo italijansko jelo potiče iz Rima, a veoma je popularan obrok koji osvaja veliki broj ljudi. Za najbolji ukus se koristi pančeta i parmezan ili Pecorino sir. Ipak, recept možete isprobati sa vrstama slanine i sira po želji.

Recept za karbonare koji je savršenstvo ukusa

Ovakav recept ima mnogo prednosti. Prvenstveno, parmezan i slanina pružaju značajnu količinu proteina koji su važni za izgradnju i obnovu tkiva u organizmu. Osim toga, ovaj obrok pruža i veliku dozu energije. Iako sadrži testeninu, ovako napravljene karbonare imaju umeren unos ugljenih hidrata u poređenju sa tradicionalnim receptima. Osim toga, obrok možete veoma brzo napraviti što ga čini pogodnim za skoro sve situacije.

Recept za karbonare

Sastojci:

  • 250 g špageta
  • 2 žumanca i jedno celo jaje
  • 200 g sveže rendanog parmezana
  • crni biber po ukusu
  • 150 g slanine
  • so

*količina se odnosi na porciju za dve osobe

@kauaober Tutorial de carbonara na sua tela!! Já manda para aquela pessoa que nunca acerta no carbonara kkkk. Para duas pessoas: – 250g de Spaghetti – 2 gemas e 1 ovo inteiro – 200g de parmesão ralado na hora (pode ser que use mais ou menos) – Pimenta do reino à gosto – 150g de Bacon OBS: essa receita não leva sal pois ja tem sal na água do cozimento da massa, no bacon e no queijo. #carbonara #massa #macarrao #receita #bacon #queijo #receitasimples #refeitafacil #receitacaseira #italia #comida ♬ Italian Tarantella – Italian Restaurant Music of Italy


Priprema: 


  • Iseckajte slaninicu na sitne kockice i pržite ih u tiganju.
  • Stavite vodu za testeninu i posolite je po ukusu.
  • Dok se testenina kuva, razdvojite dva žumanceta i dodajte im i jedno celo jaje.
  • Izrendajte parmezan i dodajte ga u žumanca. Pobiberite po ukusu.
  • Izmešajte dok ne dobijete strukturu paste.
  • Kada je testenina pri kraju, ubacite je u tiganj sa slaninicom.
  • U sos sa jajima dodajte malo vode u kojoj su se kuvale špagete i dodajte u tiganj.
  • Sve izmešajte i dinstajte dok ne dobijete kremastu strukturu.

Prijatno!

Izvor slike: tbralnina/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate