1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Parfemi su savršen poklon:...

Parfemi su savršen poklon: Obradujte voljenu osobu za Dan zaljubljenih, naš izbor

04. фебруар 2024.

| Snežana Ilić

U februar smo uveliko zašli, Dan zaljubljenih samo što nije, a vi još ne znate čime da iznenadite lepšu polovinu… Bez panike, imamo savršeno rešenje. Skriveno je u elegantnim bočicama, a sve što treba da uradite je da ubodete pravu.

Šta pokloniti voljenoj osobi? To je pitanje od kojeg često ume da nas zaboli glava, posebno kada se spremamo za praznik ljubavi. No, ima dovoljno vremena, a sa pažljivo odabranim parfemom ne bi trebalo da pogrešite.

parfemi

Photo by Tinky/Unsplash

S obzirom na to da se i proleće približava, predlažemo neodoljive cvetne note sa blagim dodirom vanile, kao najlepšu uvertiru u toplije doba godine.

Nos koji se krije iza A Chant for the Nymph Gucci pripada legendi mirisne industrije Albertu Moriljasu. Sladak je, egzotičan i svež, a prva nota koju ćete osetiti kad otvorite bočicu potiče iz tropske plumerije, odnosno frangipanija.

Ovo su pristupačni parfemi koji mirišu skupo

Potom sledi kombinacija jilang-jilanga i gardenije sa Tahitija, da bi aromatično carstvo zaokružila kremasta vanila.

parfemi

Photo by Marie Claire Srbija

 

Prvi parfem koji je izašao iz kuće Kristijana Diora bio je Miss Dior, 1947. godine. U međuvremenu je prolazio kroz razne evolucije, a Miss Dior eau de parfum zasniva se na impresivnoj kompoziciji kojom dominiraju cveće i voće.

Osete se iris, đurđevak, ruža, breskva, kajsija, da bi na kraju u igru ušli i vanila, sandalovina, tonka, mošus, uz izražene puderaste note. Fransoa Demanši zna šta žene žele!

Život je lep, poručuje Lancôme. La Vie Est Belle Soleil Cristal emituje mirisnu simfoniju sastavljenu od citrusa i vrelih začina, koje se lagano transformišu u cvetne note (jilang-jilang, jasmin, iris), dok u bazi ostaju kokos, pačuli i vanila.

parfemi

Photo by Jan Kopriva/Unsplash

Specijalna verzija parfema nad parfemima predstavljena je 2015. godine. Chanel No.5 Eau Premiere otvaraju aldehidi, praćeni jilang-jilangom i nerolijem, a onda dirigentsku palicu preuzimaju jasmin i ruža, vanila, sandalovina i vetiver.

Zavodljivo i očaravajuće na šanelovski način.

Skinscent parfemi – diskretni, luksuzni, unikatni… Izabrali smo za vas pet najlepših

Kilian Love, don’t be shy je specijalitet kojem parfemski fanatici ne mogu da odole, a neki postanu i zavisnici. Sve počinje bergamotom i nerolijem, nastavlja se ružom i pomorandžom, a na dnu su maršmelou, mošus, vanila i malo nara. Magično!