Neodoljiva praznična poslastica za vašu trpezu: Evropski dragulj Kuglof
Ukusna poslastica za prazničnu trpezu sa kojom ne možete da pogrešite
29. januar 2024.
| Milena JeremićPrema horoskopskom znaku možemo da otkrijemo mnogo o karakteru, ukusu i interesovanju pojedinca.
A da li ste znali da na ovaj interesantan način možemo saznati koji su idealni recepti za svaki horoskopski znak?
Istraživanje kulinarskih ukusa povezanih sa svakim horoskopskim znakom može biti zabavno i prosvetljujuće putovanje.
Dobra hrana može da probudi naša čula i popravi nam raspoloženje, a ovo su idealni recepti za svaki horoskopski znak.
Ovan -Takosi
Ljuta i začinjena ili egzotična hrana savršeno odgovara karakteru jednog Ovna. Veoma rado posećuju neobične restorane, a meksička hrana im je jedna od omiljenih, te je za njih najbolji izbor – takos.
Takosi se prave tako što se tortilja napuni mlevenim mesom i dodacima po želji.
Nju možete da prethodno ispečete kako bi bila hrskavija, a možete da je ostavite i svežu. U zavisnosti od punjenja takose možete da služite za doručak, ručak, večeru ili kada su neke proslave.
Bik – Dalgona Coffee
Bikovi su najveći hedonisti od svih horoskopskih znakova, pa nije ni čudo što obožavaju hranu i zaista uživaju u njoj.
Međutim, uprkos neizmernoj ljubavi, Bik nije proždrljiv već je vrlo izbirljiv i ješće samo u proverenim restoranima.
Isto je i kada su pića u pitanju, pa ga obična gorka kafa neće zadovoljiti zbog čega je Dalgona Coffee sa malo više šećera pravi izbor za njihova zahtevna nepca.
https://www.pinterest.com/pin/1063412530744927030/
Dalgona Coffee je započela je kao TikTok trend, a sada se poslužuje u kafićima i restoranima širom SAD. Sve što vam je potrebno jeste instant kafa, šećer i voda.
U posudu srednje veličine pomešajte šećer, kafu i vodu. Ručnim mikserom snažno mešajte dok smesa ne postane svilenkasto glatka i sjajna, zatim nastavite da mešate dok se ne zgusne i zadrži svoj visoki, penasti oblik.
Napunite čašu ledom i mlekom, a na vrh dodajte penu od kafe.
Blizanci – Kolačići sa špagetama
Blizanci su po prirodi zabavni, fleksibilni i pomalo detinjasti, pa vole da isprobaju nove stvari, čak i ako zvuče pomalo čudno.
Uvek su u pokretu, pa nemaju mnogo vremena za kuvanje, i zato brza hrana uvek dolazi u obzir.
TikTok recept za slane kolačiće sa špagetama koji se peku u kalupu za projice može biti zanimljiv predlog za vas.
Skuvajte špagete, dodajte omiljeni paradajz sos, mocarela sir, parmezan i sve dobro promešajte.
Zatim ih uz pomoć kašike namotajte i spustite smotuljke u kalup, narendajte još malo sira po izboru i zapecite desetak minuta.
Rak – Zapečena testenina sa fetom
Kao porodični i najemotivniji znak zodijaka, Rak uživa u pripremanju hrane za svoje prijatelje, a bogami voli i dobro da prezalogaji.
Ovaj znak obožava sočne, obilne obroke sa toplim supama i ukusno skuvanim jelima koja vraćaju u detinjstvo.
Zapečena feta testenina se jednostavno priprema, ali je i ukusna i estetski lepa da će zadovoljiti potrebe jednog Raka.
Ovo jelo prvenstveno uključuje testeninu, feta sir i paradajz, a tu je i mnoštvo različitih sastojaka koje možete dodati kako biste dobili izgled i ukus koji želite.
Lav – Pleteni losos
Lavovi su vrlo sofisticirani i vole da uživaju u luksuznim obrocima. Izbegavaju fast food i preferiraju domaću hranu koja je neverovatno ukusna.
Takođe, vole da budu u centru pažnje, pa ih često možete sresti u restoranima kako uživaju u hrani sa prijateljima ili porodicom.
Idealani recepti u kojima će Lav uživati su oni sa lososom, a jedan takav vam donosimo u nastavku teksta.
Ovaj recept zahteva da filet lososa narežete na tri trake i svaki komad isprepletete kao kad pravite pletenicu.
Kao vrhunac, možete dodati meso škampa i rakova koje će ovom jelu dati poseban šmek.
Ovo jelo toliko će se svideti vašim najdražima da će vam tražiti da “ispletete” još koju pletenicu.
Devica – Nature’s cereal
Device vole jednostavnost i preferiraju logične pristupe ishrani, a ni vegeterijanstvo im nije strano.
Nisu ljubitelji komplikovanih dijeta i jela, već onih koji ne sadrže mnogo sastojaka i nije potrebno mnogo vremena za pripremu.
Recept za nature’s cereal nije nikakva naučna fantastika, zbog čega bi vam se mogao najviše svideti.
Za ovaj obrok potrebna su vam samo tri sastojka, a to su kokosova voda, kockice leda i bilo koje voće po izboru. Kao nekome ko voli da stvari budu slatke i jednostavne, ovo će biti idealna obcija za doručak jedne Device.
Vaga – Pancake cereal
Vage su poznati ranoranioci, a palačinke su pravi izbor ako želite da im ulepšate početak dana.
Ovaj recept je zabavna varijacija klasičnih palačinki koja vam omogućava da budete kreativni prilikom spremanja doručka.
Možete dodati banane, jagode ili semenke u smesu kako bi vaše palačinke dobile šarenu boju i bile posebno instagramične.
Kada ste završili sa pravljenjem pahuljica od palačinki, pomeštajte ih sa omiljenim voćem, kao što biste i inače to učinili prilikom pripreme regularne užine sa pahuljicama, piše wanabee.
Škorpija – Harmonika krompir
Dok je spisak jela od krompira beskonačan, harmonika krompir je jedinstven i zabavan prikaz jedne od omiljenih namirnica.
Glavni sastojak ovog jela je krompir, a osvežavajuća začkoljica koja zahteva zamršeno rezanje omogućuje vam da igrate svoju omiljenu “sve ili ništa” igru.
Nakon što se snađete i završite s pripremom, možete dodati vlastite prelive i koristiti ih uz jela kao što su viršle, hamburgeri i sendviči za doručak.
Strelac – Pica tost
Strelac ima slobodan duh i uživa u egzotičnim ukusima.
Pizza toast Hailey Bieber je viralni recept na TikToku koji nudi razigrani zaokret običnoj pici, koji savršeno odgovara vašoj avanturističkoj prirodi.
Sve što vam je potrebno je burrata sir, rendani parmezan, topla marinara, origano, ljuskice crvene paprike, limunov sok i paradajz potopljen u maslinovom ulju od tartufa.
Jarac – Alfredo pasta
Jarčevi su tradicionalisti, pa nije ni čudo što preferiraju hranu koja se poslužuje u tradicionalnim restoranima.
Obožavaju topla jela poput supe, čorbaskog kupusa, pasulja, međutim, idealni recepti za ovaj horoskopski znak podrazumevaju i testeninu.
Dobro poznata italijanska jela sa testeninom poput Alfredo paste su jednostavan i topli kremasti obrok.
Ova pasta se pravi od maslaca, neutralne pavlake i parmezana. Priprema se veoma jednostavno i nekada je podrazumevala samo tri sastojka.
Vremenom ovaj recept se menjao, a onaj sa piletinom mnogima je postao jedan od omiljenih.
Potrebno vam je 400 g taljatela, 500 g pilećih grudi, kašika putera, parmezan, origano, bosiljak, so i biber.
Za pripremu sosa prvo napravite klasičan bešamel sos od putera, brašna i mleka ili sos od pavlake.
Vodolija – Karfiol torta
Vodolije su buntovnici i vole da isprobavaju nova jela koja nadražuju njihova nepca.
Ljubitelji su samostalne pripreme obroka, ali neće odbiti kad ih neko pozove na domaću, kuvanu hranu.
Kolačići od karfiola nisu samo zdravi, nego i neverovatno ukusi.
Mnogi pate od alergija na hranu, pa je ovo odlična opcija za vas ukoliko želite da preskočite gluten.
Savršen obrok za dejt ili brz zalogaj u bilo kom danu u nedelji.
Ribe – Snow cream
Novi kulinarski trend sa TikToka pokrenuo je milione korisnika da isprobaju ovaj nesvakidašnji recept.
Imajući u vidu da su Ribe idealisti i da imaju sanjalačku i zamišljenu ličnost, za njih hrana treba da bude opuštajuće iskustvo.
Ovaj čarobni recept je poput snežne kugle na tanjiru, a sve što vam je potrebno da biste ga napravili je strugani led, mleko, šećer i ekstrakt vanile.
Pravljenje “snežnog krema” je za vas još jedan maštovit izazov i beg od svakodnevne rutine.
Dodavanje boje u smesu omogućuje vam da joj date autentičan estetski pečat, a možete dodati i druge ukuse kako bi vaša snežna poslastica bila baš po vašoj meri.
Milena Jeremić, talentovana novinarka redakcije „Marie Claire“, zadužena je za neke od najčitanijih rubrika magazina, uključujući „Horoskop“, „Putovanja“ i „Beauty“. Od kada se pridružila kompaniji 2020. godine, Milena je u saradnji sa svojim timom postigla zapažene rezultate, unoseći svežinu i dinamičnost u sadržaj koji privlači široku čitateljsku publiku. Njena karijera u novinarstvu započela je 2015. godine, od kada kontinuirano razvija svoje veštine pisanja i duboko razumevanje tematike kojom se bavi. Milenina strast prema istraživanju novih trendova u lepoti, intrigantnih destinacija za putovanja i zanimljivih horoskopskih priča, čini njene tekstove ne samo informativnim već i inspirativnim za čitaoce.
Izvor slike: on shot / pexels
Ukusna poslastica za prazničnu trpezu sa kojom ne možete da pogrešite
Da li ste među srećnicima?
Najbolje supruge, barem kako kaže astrologija, imaju karakteristke ovih horoskopskih znakova