1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Tomato girl kao novi...

Tomato girl kao novi modni trend

20. jul 2023.

| Hana Dunđerov
Mediteran je u modi!

Koliko paradajza konzumirate nedeljno? Nije važno, jer se novi modni trend, nazvan Tomato Girl, a koji je, naravno, pokrenuo TikTok, ne bavi našim dnevnim unosom vitamina C i likopena, već time koliko često koristite estetiku paradajza u modi.

Šta je Tomato Girl estetika?

Korisnica TikTok-a Bemusedbeanie je pre nekog vremena napravila i objavila video pod naslovom Tomato Girl, gde je sastavila seriju slika koje se odnose na estetiku Mediterana i posebno Italije. Na snimku vidimo kupaće kostime, bruskete od paradajza, laganu letnju odeću sa retkim printovima, cipele u nijansama crvene i razni zlatni nakit koji podseća na nakit naše bake. Ovaj video sam po sebi oslikava koliko je raširena tomato girl estetika – ona je sve, od crvenih cipela do majice sa slikom paradajz.

@bemusedbeanie fun! fresh! sweet! #mango #mangomood #mangoseason #yellow #orange #macdemarco #fruitgirlsummer #fruitgirls #whatfruitareyou #mangogirl #pinterestaesthetic #Aesthetic #pinterestinspo #pinterestdump #pinterest #inspo #pinterestinspired #inspiration #dailyinspoforyou #AestheticVideo #whimsical #film #summer #fruit #summerfruit #mangoseason #macdemarcomarryme #macdemarcosong #darkskin #PrettyBlackGirl #pinterestgirl #slideshow #inspogirls #summer2023loading #girlhood #womanhood #aesthetic ♬ 20190724 – Mac DeMarco

Tomato girl estetika, tvrde stilisti, nije trenutni hit povezan sa trendovima u pop svetu, već je više osećaj za celokupnu estetiku Mediterana. Neki izvori ove estetike mogu se naći u pejzažima i enterijerima zgrada u Italiji, posebno u Amalfiju i Sorentu.

Ko je tomato girl?

Nemojte misliti na Malenu, iz bilo kog razloga, ili Sofiju Loren i italijanski neorealizam: Devojka od paradajza ona je svakodnevna mediteranska žena koja voli jednostavan život, odnosno kupanje u moru, šetnju vinogradom ili primorskim selom, čitanje i prirodu. Njena garderoba se sastoji od raznih nijansi bele, nekoliko zemljanih boja i malih naleta toplih boja i zlatnog nakita, obično porodičnog nasleđa.

Ako vam ovo što opisujemo izgleda kao da to već znate, to je zato što ste to ranije videli, verovatno u sopstvenom ogledalu i mnogo pre nego što je to postalo trend na TikTok-u. U međuvremenu, nehomogenost trenda je evidentna, jer je deo korisnika koji se na njega pozivaju jednostavno nosili crvenu ili odeću sa printovima sa Mediterana. Najbolja stvar u vezi sa ovim trendom je, naravno, činjenica da ga promovišu kompanije koje nisu čak ni mediteranske, ali smo od početka znali kakve će koristi i štete globalizacija jednog dana doneti u modu.


U svakom slučaju, trend ima slatke elemente koje, ako već nemate u svom ormaru, možete lako da kombinujete i kombinujete sa postojećim sadržajem, ili ga jednostavno ignorišete i nastavite sa Barbiecore ili Mermaidcore-om kojima ste već posvećeni.

Izvor vesti: marieclaire.gr

Izvor slike: mariclav/isctok/gettyimagesplus