
Pica karbonara: Kako napraviti ovaj božanski specijalitet?
Otkrivamo vam kako da napravite hrskavu picu od špageta karbonare.
18. marta 2023.
| Aleksandra DudvarskiAko ne želite da se petljate sa testom, ali želite iskustvo pice, probajte pita picu, gde je popularni bliskoistočni hleb preliven prelivima umesto fila. Danas u gotovo svakoj prodavnici možemo da kupimo gotove kore, ali je još bolje ako u našem komšiluku postoji pouzdana pekara gde možemo kupiti sveže testo za picu.
Odavde na nju zaista možemo stavljati prelive po svom ukusu i želji, možemo se držati i tradicionalne italijanske verzije, ali sada smo doneli uzbudljivu (i zdravu) mediteransku verziju. Ovde će umesto paradajz sosa osnova biti humus, a u njega će se dodati povrće i uzbudljiva domaća mešavina začina.
Pecite pite u rerni i za nekoliko minuta da dobijete toplu pitu nalik pici, a zatim je začinite nebeskim kremastim grčkim jogurtom! Najbolja stvar je što možete sve da dobijete za 10-15 minuta, ali krajnji rezultat i dalje može biti hranljiv i uzbudljiv ručak ili večera.
Sastojci (za 2 pita pice):
Za mešavinu grčkih začina:
2 kašike sušenog origana
1 kašika sušenog bosiljka
1 kašika sušenog timijana
1 kašika sušenog ruzmarina
1 kašika belog luka u prahu
1 kašika soli
1 kašika sveže mlevenog bibera
1 kašičica sušenog muškatnog oraščića
Za pita picu:
2 kore za picu
4-5 kašika humusa
2 pite
2 šake bebi spanaća
6-8 čeri paradajza isečenih na pola
2 kašike maslina, isečenih na kriške
2 kašike feta sira
grčki jogurt po ukusu
malo limunovog soka po ukusu
Priprema:
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: enginakyurt11/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Otkrivamo vam kako da napravite hrskavu picu od špageta karbonare.
Svako može da ga napravi, to je veoma jednostavan i elegantan desert. Pečenje krem brulea je takođe mnogo jeftinije nego što mislite. Sadrži sve sirovine koje se mogu kupiti po povoljnim cenama...
Mnogi strahuju da će ćufte napravljene od piletine biti suve, ali srećom, uz nekoliko lukavih trikova, od posnijeg mesa možete napraviti i sočno i ukusno jelo.
Predstavljamo vam ovaj božanstveni recept u kojem će uživati i oni koji nisu vegani!
Vrlo dobro znamo da se sve može pržiti, ali patlidžan se često nezasluženo zaboravlja. Zaista bi bilo šteta propustiti ovaj specijalitet!
Kako je praziluk ubio avokado
Indijski somun, ili naan, je brzo za pripremu, ali neverovatno ukusno jelo, koje je napravljeno u rajskoj verziji punjenoj sirom u receptu ispod!
Ova verzija italijanskog deserta od bundeve je sve što bismo mogli da poželimo.
Uz ovaj jednostavan recept uživaćete u meksičkoj kuhinji u toplini svog doma