Napravite sami energetske čokoladice bez šećera i uživajte u zdravoj poslastici
Uživaćete u ovim zdravim zalogajima....
16. jul 2023.
| Hana DunđerovOvi mafini od pirinča sa brokolijem i sirom mogu biti savršeni za marendu, ali i za lagani ručak ili večeru zajedno sa bogatijom salatom.
Mađari uglavnom prave nadev, Italijani uglavnom prave arancine od ostataka pirinča, ali ako želimo nešto mnogo brže i jednostavnije, ali u isto vreme podjednako ukusno, probajte ovaj slani mafin od pirinča. Prednost recepta je u tome što se može veoma dobro prilagoditi i jesti na razne načine: može biti hranljiva užina za decu, ali zaslužuje i glavnu ulogu kneževske marende, a uz neke dodatke je i odličan izbor za lagani letnji ručak ili večeru. U ime zdravlja, u receptu ispod koristi se smeđi pirinač, ali slobodno koristite i druge vrste pirinča
Ovde se u pirinač dodaje isprobana kombinacija brokolija i dobre količine čedar sira, ali slobodno ubaci omiljeno povrće – ne izostavljajte sir, s jedne strane, zbog ukusa ali i zato što služi za vezivanje smese. Lako ih je napraviti, a krajnji rezultat je istovremeno uzbudljiv i ukusan – zaista vredi pokušati!
Sastojci:
1/3 šolje brokolija, seckanog
1 i 1/4 šolje kuvanog smeđeg pirinča
1 veliko jaje
1/4 kašičice belog luka u prahu
1/3 šolje rendanog sira čedar
so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite kalup za mafine sa 6 delova.
Pomešajte sve sastojke u činiji, a zatim sipajte smesu u kalupe za mafine! Pecite mafine 25 minuta dok se ne stegne, a zatim ostavite da se ohlade 5 minuta pre serviranja.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Whitestorm/iStock/gettyImagesPlus
Uživaćete u ovim zdravim zalogajima....
Tope se u ustima...
A priprema ne može biti lakša...
Jednostavna priprema, a neodoljiv ukus..