Čarobna jelka i raskošna dekoracija u domu Tamare Vučić, praznici samo što nisu (foto)
Prva dama pokazala još jednom istančan ukus
25. децембар 2023.
| Milena JeremićPraznična trpeza uvek je nešto posebno i zahteva potpunu promenu menija.
Domaćice se svojski trude da svojim jelima oduševe najmilije, a kako bismo vam barem malo olakšali posao donosimo vam jednostavan, ali elegantan predlog za novogodišnju večeru.
Uz minimalan trud i sastojke koje možete pronaći u bilo kom supermarketu, napravićete večeru koja će sigurno biti super ukusna i lepog izgleda.
Predjelo – krem potaž od bundeve sa kockicama prepečenog hleba i sira
Sastojci
500 g bundeve
1 luk
2 čena belog luka
1 litar biljnog temeljca
Maslinovo ulje
Tako,
biber
200 g tvrdog sira
Priprema
Ogulite i iseckajte bundevu, luk i beli luk. Zagrejte malo maslinovog ulja u velikoj šerpi i dinstajte dok ne omekša.
Dodajte iseckanu bundevu i nastavite sa dinstanjem još nekoliko minuta. Dodajte temeljac od povrća, posolite i pobiberite po ukusu.
Kuvajte na laganoj vatri dok bundeva ne omekša. Zatim blenderom ili ručnim mikserom pretvorite smesu u kremastu smesu.
Sir i kockice hleba pecite na laganoj vatri. Potaž poslužite na tanjiru sa komadićima sušenog hleba i sirom na vrhu.
Glavno jelo – Pečeni losos sa sosom
Sastojci
4 fileta lososa
4 kašike soja sosa
2 kašike meda
2 čena belog luka (rendanog)
Sok od 1 limuna
So biber
Priprema
Zagrejte rernu na 200°C. U manjoj činiji pomešajte soja sos, med, rendani beli luk i limunov sok.
Stavite filete lososa na pleh i oko njih rasporedite povrće kao prilog. Premažite ih pripremljenom glazurom i posolite i pobiberite i dodajte ruzmarin po ukusu.
Pecite u rerni 12-15 minuta ili dok losos ne porumeni i postane sočan.
Za desert čokoladni kolač
Sastojci
100 g tamne čokolade
100 g maslaca
2 jaja
50 g šećera
30 g brašna
Priprema
Zagrejte rernu na 200°C. Otopite čokoladu i puter na pari dok ne postane glatka. U drugoj posudi pomešajte jaja i šećer dok ne postanu penasti.
Dodajte otopljenu čokoladu i promešajte. Dodajte brašno i lagano mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Podeliti smesu u kalupe i peći 10-12 minuta.
Poslužite toplo uz kuglicu sladoleda od vanile.
Milena Jeremić, talentovana novinarka redakcije „Marie Claire“, zadužena je za neke od najčitanijih rubrika magazina, uključujući „Horoskop“, „Putovanja“ i „Beauty“. Od kada se pridružila kompaniji 2020. godine, Milena je u saradnji sa svojim timom postigla zapažene rezultate, unoseći svežinu i dinamičnost u sadržaj koji privlači široku čitateljsku publiku. Njena karijera u novinarstvu započela je 2015. godine, od kada kontinuirano razvija svoje veštine pisanja i duboko razumevanje tematike kojom se bavi. Milenina strast prema istraživanju novih trendova u lepoti, intrigantnih destinacija za putovanja i zanimljivih horoskopskih priča, čini njene tekstove ne samo informativnim već i inspirativnim za čitaoce.
Izvor vesti: Milena Jeremić
Izvor slike: picjumbocom / pexels
Prva dama pokazala još jednom istančan ukus
Ove karbonare ćete stalno praviti...
Vodite računa i pametno konzumirajte hranu i piće
Ukusna poslastica za prazničnu trpezu sa kojom ne možete da pogrešite
Nema boljeg načina za ulazak u 2025. od nezaboravnog iskustva u luksuznom Hotelu Bellevue na ostrvu Lošinj. Smešten u prekrasnom okruženju, ovaj elegantni hotel obećava proslavu Nove 2025. godine ispunjenu vrhunskom gastronomijom, zabavom i opuštanjem.
Isprobajte jesenji Wellness Retreat by Chenot Espace! Jer dobro balansiranje i relaksacija nešto je na čemu svi mi treba da radimo...