Za dobar seks, presudna je ovakva spavaća soba

05. marta 2023.

| Hana Dunđerov
Verovali ili ne, seksolozi tvrde da i nameštaj u spavaćoj sobi utiče na naš seksualni život

Svetla, dekoracija i krevet su važni da bismo mogli da se opustimo u spavaćoj sobi, ali oni baš i ne doprinose zazbuktavanju strasti. Ono što je neophodno da podgreje atmosferu u spavaćoj sobi jeste ogledalo. Ali –  ne bilo kakvo ogledalo!

Spavaća soba je jedna od najvažnijih prostorija u našem domu. Ne samo zato što se, generalno, ovde odvija naš seksualni život. Naša spavaća soba postavlja osnovu za svakodnevni život, od spavanja preko oblačenja dodoterivanja. Posle ovoga, nije iznenađujuće što se trudimo da atmosferu u našoj spavaćoj sobi učinimo intimnijom.

Šta vam je potrebno za seksi atmosferu u spavaćoj sobi?

Prema rečima seksologa, za atmosferu punu intimnih trenutaka u spavaćoj sobi veoma su važni mali dodaci poput osvetljenja, ulja za masažu, mirisnih sveća, muzike. Ali da bismo našu spavaću sobu učinili zaista seksi mestom, ne treba da napravimo potpunu transformaciju . Dovoljno je kupiti ogledalo i to zaista dugo ogledalo, minum 1,5 metara.

Ogledalo u punoj dužini itekako doprinosi erotičnosti i intimi u paru, setite se samo čuvene scene sa Nicole Kidman u filmu Širom zatvorenih očiju. Iluzija koja nastaje kada se gledamo u ogledalu čini da svoje telo doživimo drugačije. Istovremeno, ovo nam omogućava da vidimo kako telo našeg partnera reaguje na naše, a to može da bude izuzetno uzbudljivo.

Kako odabrati ogledalo za spavaću sobu?

Ako u spavaćoj sobi postoji ormar sa ogledalom, već smo na pola puta. Sve što treba da uradimo je da postavimo krevet tako da bude direktno naspram ogledala. Ili sledeći put ne bi trebalo da vodimo ljubav na krevetu, već da se suočimo sa ogledalom sa partnerom, predlažu seksolozi.

Kada kupujete novo ogledalo, ne morate da kupujete najskuplji komad. Važno je samo da bude dovoljno veliko da može da vam dozvoli ogledanje u najintimnijim trenucima.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: gstockstudio/gettyimagesplus