
Tiramisu od bundeve je novi recept iz snova!
Ova verzija italijanskog deserta od bundeve je sve što bismo mogli da poželimo.
01. новембар 2025.
| Milica Prelević
Zaboravite sve što ste do sada znali o jesenjim napicima, jer kafa više nije samo način da se razbudite, već mali senzualni ritual. Najnoviji TikTok trend, Pumpkin Cloud Latte, izgleda kao da je nastao u laboratoriji za estetiku i udobnost: neodoljiva, kremasta pena, tonovi zlatne bundeve, i savršeni miris koji spaja vanilu i cimet. Cloud kafa, viralna još od dalgona ere, ove sezone dobija svoju pumpkin verziju, elegantniju, topliju. To je piće idealno za spora jutra, jer se ne pije u žurbi, već se uživa u svakom gutljaju.

Sastojci:
1 shot espresa (ili 60 ml jake kafe)
200 ml ovsenog mleka (ili bademovog za laganiji ukus)
1 ravna kašika pirea od bundeve (najbolje od pečene hokaido bundeve)
1 kašičica javorovog sirupa (ili meda, po ukusu)
¼ kašičice cimeta
mrvica muškatnog oraščića
par kapi ekstrakta vanile
prah cimeta ili javorov sirup
Priprema:
Zagrejte 200 ml osvenog mleka s kašikom pirea od bundeve, kašičicom meda ili javorovog sirupa, prstohvatom cimeta i nekoliko kapi vanile. Umutite mikserom dok ne dobijete penu. U šolju sipajte espresso, a preko njega polako dodajte “oblak” od bundeve. Završite s kapljicom javorovog sirupa ili prahom muškatnog oraščića.
Izvor slike: Roxiller/Getty Images, Saschanti/Getty Images

Ova verzija italijanskog deserta od bundeve je sve što bismo mogli da poželimo.



Restoran Puter održao je večeru za medije povodom predstavljanja novog sezonskog menija.
