
Puter predstavio novi meni: Najodvažnija francuska kuhinja do sada
Restoran Puter održao je večeru za medije povodom predstavljanja novog sezonskog menija.
04. децембар 2025.
| Miljana Momirović
Vinil izakaja i koktel bar KISSA10 počinje odbrojavanje do Nove godine: početkom decembra pokrenut je praznični meni i pocinje bogat muzički program, koji će se završiti bučnim prednovogodišnjim matinéeom.
U specijalnom meniju, koji važi od juče — tri nova koktela i nekoliko jela za prednovogodišnje večere. Tako je Run Rudolph Run varijacija božićnog mandarin gimleta sa ruzmarinom. Zvončići (ili Jingle Bells) — veseo i dubok koktel na bazi distilata palo santo, japanskog šljivovog likera umeshu i italijanskog vermuta. Steklovata — penušavi koktel posvećen popularnom ruskom pop bendu 2000-ih iz Orenburga, sa kultnim i viralnim hitom „Novyj God“.
Bar menadžer KISSA10, Evgenij Klimenko, osmislio je serviranje koje momentalno stvara praznično raspoloženje. U čaši — cimet viski Fireball, suvi vermut, brusnica i bitter.

Run Rudolph Run
Gin, tangerine-ruzmarin kordial

Zvončići
Gin, destilat palo santo, umeshu (japanski liker od šljive), Punt e Mes

Steklovata
Fireball (cimet viski), suvi vermut, brusnica, bitter
Takođe, tim KISSA10 je osvežio meni hrane, dodajući u novogodišnji specijal:

seviče od lososa sa marakujom na čipsu od pirinča

teriyaki rebra sa mariniranim daikonom i šargarepom

grejući i začinjeni tom-yam sa škampima

jogurt puding (poznat kao Jiggly Cat) sa narandžom, vanilom i voćnim kompotom
Meni će važiti od 3. decembra do 15. januara.
Među iznenađenjima koja priprema KISSA10 — prvi set prazničnog merchandise-a (pojaviće se u baru sredinom meseca i biće limitiranog tiraža), kao i bučni matine. Prednovogodišnja žurka održaće se tokom dana 31. decembra i obuhvatiće celu zgradu na Dobračini 29A. Biće i mnogo drugih muzičkih događaja — pratite novosti.

Miljana Momirović je diplomirana ekonomistkinja i stručnjakinja za digitalni marketing kojoj je izražena strast moda i vizuelno izražavanje kroz odevne kombinacije. Višegodišnje iskustvo stekla je na lepotaizdravlje.rs, gde je razvila prepoznatljiv autorski glas za modno novinarstvo. Piše o modi sa osećajem za estetiku i pričom u pozadini svake kolekcije. Veruje da istinski stil počinje onog trenutka kada prestanemo da preslikavamo trend i počnemo da ga stvaramo na sebi svojstven, autentičan način. Zaljubljenica u minimalizam, francuski stil i detalje koji prave razliku.

Restoran Puter održao je večeru za medije povodom predstavljanja novog sezonskog menija.


Restoran Puter održao je večeru za medije povodom predstavljanja novog sezonskog menija.

