Lazanja supa: Ovaj italijanski recept je savršenstvo ukusa
Obožavaćete ovaj jednostavni recept!
28. мај 2023.
| Hana DunđerovAko želite nečim da začinite svoju krem supu, ali vam je kockica hleba definitivno dosta, pogkedajte receptu u nastavku za čips od sira.
Svaka kremasta supa je prelivena najmanje jednim od sledećeg: sirom i krutonima. Naravno, sam kruton se može zameniti mnogo uzbudljivijim stvarima ako želite avanturu: kokice, semenke, itd. Naravno, ako ni ovo nije dovoljno, možemo da pređemo na najvišu postavku i napravimo džinovski čips od sira.
Ideja o naribanom čipsu od sira nije apsolutno ništa novo. Inovacija u ovom receptu je upotreba tiganja, pomoću koje možemo da napravimo gigantski i impozantan čips.
Ali nije važna samo veličina, već i tekstura: pržene semenke su uglavljene između niti sira i istovremeno pokreću vizuelnu i teksturnu eksploziju.
Prilikom pripreme čipsa od sira pazite da ne ostavite prevelike praznine , dobro ga rasporedite u krug u vrelom tiganju. Temperatura je takođe ključna: ako prethodno ne zagrejete tiganj, sir može čak i izgoreti. Nakon što se ispeče sa obe strane, stavimo ga na našu omiljenu krem supu: čak i razbijanje kašikom je potpuno iskustvo, pa čak i žvakanje hrskavih komadića sira! O kockama hleba više nećemo ni da razmišljamo.
Sastojci:
100 g čedar sira, 1 kašika borovih semenki, 2 kašike semenki bundeve, 2 kašike suncokretovih semenki, 1 kašika susama
Pomešajte semenke u činiji i narendajte sir. Počinjemo da zagrevamo tiganj, a zatim stavite rendani sir u sredinu tiganja. Pospite malo mešavine semena i ostavite da se rastopi/peče.
Nakon što ivice sira porumene, okrenite ga lopaticom i pržite drugu stranu dok ne postane hrskava (1 minut). Izvadite ga iz tiganja i ostavite da se ohladi, jer je i dalje veoma mekano. Spreman je kad se ohladi i postane hrskav. Može se poslužiti kao preliv za krem supu, a može se i hrskati samostalno.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Fudio/iStock/GettyImages
Obožavaćete ovaj jednostavni recept!