1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Culture
  6. /
  7. Film „Titanik“ i večita...

Film „Titanik“ i večita dilema: Da li je Jack mogao da preživi? Konačnu presudu donosi niko drugi nego James Cameron!

25. јануар 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Od objavljivanja kultnog romantičnog filma 1997. godine, mnogi gledaoci su verovali u teoriju koja je u suprotnosti sa pričom o Titaniku.

Od 9. februara 2023, uoči Dana zaljubljenih, kultni film Titanik Jamesa Camerona (Džejmsa Kamerona), prikazivaće se u bioskopima u remasterizovanom 3D formatu.

Ono o čemu se, već neko vreme, diskutuje jeste smrt Jacka Dawsona (Džeka Džonsona). Od objavljivanja kultnog romantičnog filma 1997. godine, mnogi gledaoci su verovali u teoriju koja je u suprotnosti sa pričom o Titaniku. Smrt glavnog junaka izazvala je zabrinutost fanova jer je, prema njihovom mišljenju, mogao da izbegne fatalnu hipotermiju popevši se na plutajuća drvena vrata na kojima je Rose već bila. A konačnu presudu na ovu temudoneo je niko drugi do reditelja Jamesa Camerona.

Film Titanik i Jackova smrt

Ova smrt frustrirala mnoge gledaoce „Titanika“, ali je James Cameron potvrdio svoj izbor da ubije Jackov lik na kraju drame. Za 25. godišnjicu svog remek-dela, rekonstruisao je scenu u kojoj Leonardo Di Caprio (Leonardo Di Kaprio) i Kate Winslet (Kejt Vinslet) pokušavaju da prežive u ledenom okeanu.

Odlomak iz dokumentarca National Geographic koji je zakazan za 5. februar 2023. konačno stavlja tačku na ove pretpostavke. Naime, dokazano je da Jack ne bi preživeo čak ni da je uspeo da se drži za drvena vrata.

Kao i u originalnom filmu filmu, akteri eksperimenta su iz minuta u minut ponavljali scene, od trenutka kada Rose i Jack  padaju u Atlantski okean i bore se s hladnoćom, pa do trenutka kada se Rose popne na drvena vrata. A sve se dešava u ledenoj vodi. Za više realizacije, reditelj je udvostručio njihovo vreme u vodi, jer temperatura zapravo nije dostigla temperaturu kobne noći.

„Što vam srce brže kuca, to brže ohlađena krv iz ruku i nogu stiže do srca i snižava telesnu temperaturu“, primećuje James.

Kao rezultat toga, ako oba aktera i uspeju da se popnu na vrata, ona će potonuti. Tako bi se, zajedno, ljubavnici smrznuli. Na snimku, glumac koji igra Jacka takođe počinje da drhti čim je delimično izašao iz vode.

Kako sve to izgleda pogledajte u videu u nastavku.

Izvor vesti: maireclaire.fr

Izvor slike: Printscreen YouTube