- Home
- /
- Hair & Beauty
- /
- Kako naneti crveni ruž...
Kako naneti crveni ruž kao Francuskinja za uzvišeni izgled?
14. avgust 2024.
| Miljana MomirovićOtkrivamo kako naneti crveni ruž kao Francuskinja uz čuvenu tehniku bouche mordue za sofisticirani izgled bez mnogo truda.
Francuskinje su poznate po svom nenametljivom i istovremeno skupocenom stilu, a njihova tehnika šminkanja je savršeni primer toga. Ako želite da usvojite njihov izgled, evo kako naneti crveni ruž, korak po korak.
Kako naneti crveni ruž kao Francuskinja?
Parižanke veruju u minimalističko šminkanje zahvaljujući kom izgledaju tako otmeno. Ključno je zapamtiti da šminka ostane koliko-toliko prirodna, uz puder sa niskom pokrivnom moći, malo rumenila, maskare i, naravno, crveni ruž.
Ako se pitate kako naneti crveni ruž kao Francuskinja, tehnika koju koriste se zove bouche mordue ili izgrižene usne, bukvalno prevedeno. Da biste postigli takav izgled, nanesite crveni ruž direktno na sredinu usana. Zatim, prstom pažljivo utapkajte boju prema ivicama usana.
View this post on Instagram
Takvo nanošenje stvara nežan, prirodan prelaz. Ako primetite da je proizvod prešao izvan konture, koristite štapić za korekciju. Tako je lako naneti ruž za efekt savršeno neurednih usana.
Koristite mat crveni ruž
Za završni dodir, Francuskinje često biraju mat crveni ruž za dugotrajnost i stabilnost, što znači da izgled neće zahtevati popravljanja tokom dana. Mat ruž doprinosi prirodnom, ali sofisticiranom izgledu usana, u skladu sa filozofijom francuske lepote.
Ključ je u jednostavnosti i prirodnosti. Prateći ove savete možete postići sofisticiran izgled koji je karakterističan za pariski šarm.
Iskustvo u medijima stekla je radom na portalima lepotaizdravlje.rs i casadesign.rs. Da je modni stil, zvala bi se minimalizam. Kao i svaka Devica, drži se jednostavne rutine šminkanja ali zato voli da pretera sa rumenilom. Bogato znanje u nezi kože stekla je iz ljubavi prema aktivnim sastojcima i kozmetici koju je prenela na Instagram profil @pegicaaa. Slaba tačka su joj slatkasti parfemi i bolonjeze.
Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight