
Kus-kus priprema u Trapani stilu
U ovom receptu možete videti kako se kus-kus priprema. U pitanju je bogato jelo, intenzivnog ukusa koje nas u mislima šalje na Mediteran.
11. marta 2023.
| Aleksandra DudvarskiPečurke i paprika su jedan od naših omiljenih variva, jer je ovo jelo zasitno i lako se priprema, a sadrži malo kalorija.
Ovog puta smo napravili vegansku verziju bez mleka, koju smo poslužili uz bulgur kao prilog, ali se odlično slaže i sa pirinčem, testeninom i njokama. Možete ga jesti bilo kojim radnim danom uveče, tako je brz, ali se takođe odlično drži i kao nedeljni ručak.
Sastojci:
1 kašika biljnog putera/margarina
2 kašike maslinovog ulja
1 srednja glavica belog luka
3 čena belog luka
soli po ukusu
biber po ukusu
1 kašičica majorana
50 dkg šampinjona
1 dcl belog vina (suvo vino)
1 kašika skroba
1 kašika dimljene crvene mlevene paprike
3 kašike biljne pavlake (oko 75 g)
1 veza peršuna
Priprema:
Prijatno!
Izvor vesti: https://marieclaire.hu/gasztro/2023/02/26/vegan-gombapaprikas-nosalty/
Izvor slike: Stanislav Ostranitsa/iStock/Getty Images Plus via Getty Images Plus
U ovom receptu možete videti kako se kus-kus priprema. U pitanju je bogato jelo, intenzivnog ukusa koje nas u mislima šalje na Mediteran.
Svako može da ga napravi, to je veoma jednostavan i elegantan desert. Pečenje krem brulea je takođe mnogo jeftinije nego što mislite. Sadrži sve sirovine koje se mogu kupiti po povoljnim cenama...
Možda je preterivanje nazvati je picom, ali toplo preporučujemo ovu pitu prepunu mediteranskih preliva, koja je savršena za lagani ručak ili večeru.
Mnogi strahuju da će ćufte napravljene od piletine biti suve, ali srećom, uz nekoliko lukavih trikova, od posnijeg mesa možete napraviti i sočno i ukusno jelo.
Vrlo dobro znamo da se sve može pržiti, ali patlidžan se često nezasluženo zaboravlja. Zaista bi bilo šteta propustiti ovaj specijalitet!
Kako je praziluk ubio avokado
Indijski somun, ili naan, je brzo za pripremu, ali neverovatno ukusno jelo, koje je napravljeno u rajskoj verziji punjenoj sirom u receptu ispod!
Ova verzija italijanskog deserta od bundeve je sve što bismo mogli da poželimo.
Uz ovaj jednostavan recept uživaćete u meksičkoj kuhinji u toplini svog doma