
Rajska kremasta krompir čorba
Ovo kremasto, osvežavajuće jelo je prolećni rođak krepke jesenje krompir čorbe sa kobasicom, koja može biti jednostavan, ali zadovoljavajući ručak ili večera.
03. maja 2023.
| Hana DunđerovIako im je cena još uvek prilično visoka, jedna je dobra vest: sezona špargle je dosšla! Od ovog zdravog povrća posebnog ukusa mogu se pripremiti veoma raznovrsna jela. Naravno, ako ste novi u ovom svetu, uvek vam je na raspolaganju kombinacija koja se smatra klasikom: špargla plus limun i rikota, kao i parmezan. U donjem receptu, s jedne strane, napravljena je lagana, penasta knedla od rikote sa citrusnim sosom i hrskavim komadićima špargle, Krajnji rezultat je složeno, ukusno jelo od testenine.
Sastojci:
Za knedle od rikote:
Za špargle
Dobro ocedite rikotu. Rikotu, narendani parmezan, celo jaje i žumance izmešajte u homogenu masu. Dodajte brašno dok ne dobijete testo pogodno za oblikovanje!
Knedle napravljene od testa stavite na pobrašnjavljenu podlogu. Skuvajte ih u ključaloj vodi, pazeći da u šerpi ne bude previše knedli odjednom. (Kuvane su kada se podignu na vrh vode, potrebno im je oko 3-4 minuta)
U međuvremenu skuvajte špargle u posoljenoj vrućoj vodi 2-3 minuta, a zatim povrće ubacite u činiju punu leda!
Pustite da bujon provri, a zatim smanjite vatru na srednju. Dodajte puter, pa dodajte kuvane knedle, i ostavite da se sos malo zgusne!
Na kraju umešajte špargle i mladi luk, pa dodajte svež sok od limuna. Začinite solju i biberom po ukusu, pre serviranja pokapajte maslinovim uljem.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: EzumeImages/iStock/GettyImagesPlus
Ovo kremasto, osvežavajuće jelo je prolećni rođak krepke jesenje krompir čorbe sa kobasicom, koja može biti jednostavan, ali zadovoljavajući ručak ili večera.
Neki ga vole, a neki ne. Međutim, ova kremasta čorba od spanaća sigurno će većini biti favorit!
Možda je preterivanje nazvati je picom, ali toplo preporučujemo ovu pitu prepunu mediteranskih preliva, koja je savršena za lagani ručak ili večeru.
Mnogi strahuju da će ćufte napravljene od piletine biti suve, ali srećom, uz nekoliko lukavih trikova, od posnijeg mesa možete napraviti i sočno i ukusno jelo.
Zdravi kolači sa ukusom jabuke i badema
Obožavaćete ovaj jednostavni recept!
Jabuke su vekovima bile omiljeni sastojak kolača za domaćice svih naroda, pa Italijani ne izostaju mnogo. Ovog puta, naša blogerka Aliz Tisoczki donela vam je recept za italijansku pitu od jabuka, torta di mele – naravno u veganskoj verziji.