
Lazanja supa: Ovaj italijanski recept je savršenstvo ukusa
Obožavaćete ovaj jednostavni recept!
11. februara 2023.
| Snežana VranićLazanje od tikvica bez glutena su recept kojji morate da probate. Tradicionalni ukus lazanja je ostao nepromenjen iako je testenina zamenjena tikvicama.
Tikvice su povrće čiji je ukus neutralan i lako se na njega može uticati začinima. Sjajno je kod njih što ne izaziva nadimanje kao druge namirnice bogate vlaknima, a njihov energetski sadržaj je veoma nizak. Zrele tikvice dosežu veličinu 25-30cm i potrebno je samo da ih ogulite. Može da se koristi kao povrće, u čorbama, kao paštete, zamena za prženo meso, a sjajnog su ukusa i kad su grilovane. Tikvice su definitivno niskokalorično povrće (srednja tikvica sadrži samo 30 kalorija) i prepuna je zdravih hranljivih materija. Zbog toga su sjajna zamena za testeninu.
Pored sastojaka u receptu, možete dodati i sloj bebi spanaća ili sloj mocarele. Ukoliko želite verziju sa malo ugljenih hidrata, izaberite mlevenu ćuretinu umesto svinjetine i govedine.
View this post on Instagram
Da bi lazanje od tikvica bez glutena uspele, stavite tepsiju u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 30-40 minuta. Lazanje su gotove kada tikvice omekšaju i sir porumeni od gore. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohladi najmanje 10 minuta pre sečenja. Tako će se manje raspadati. Uživajte i prijatno!
Izvor vesti: www.marieclaire.hu
Izvor slike: VeselovaElena/GettyImagesPlus
Obožavaćete ovaj jednostavni recept!
Jabuke su vekovima bile omiljeni sastojak kolača za domaćice svih naroda, pa Italijani ne izostaju mnogo. Ovog puta, naša blogerka Aliz Tisoczki donela vam je recept za italijansku pitu od jabuka, torta di mele – naravno u veganskoj verziji.
Zdravi kolači sa ukusom jabuke i badema
Ako želite da napravite uzbudljivu, slatku i slanu salatu u isto vreme, isprobajte ovu pravu bombu ukusa od samo nekoliko sastojaka
Brz, ukusan, zasitan ručak? Moguće je!