Francuska krem supa od luka za 15 minuta koju ćete obožavati
Božanstvo ukusa u nekoliko koraka...
11. фебруар 2023.
| Snežana VranićLazanje od tikvica bez glutena su recept kojji morate da probate. Tradicionalni ukus lazanja je ostao nepromenjen iako je testenina zamenjena tikvicama.
Tikvice su povrće čiji je ukus neutralan i lako se na njega može uticati začinima. Sjajno je kod njih što ne izaziva nadimanje kao druge namirnice bogate vlaknima, a njihov energetski sadržaj je veoma nizak. Zrele tikvice dosežu veličinu 25-30cm i potrebno je samo da ih ogulite. Može da se koristi kao povrće, u čorbama, kao paštete, zamena za prženo meso, a sjajnog su ukusa i kad su grilovane. Tikvice su definitivno niskokalorično povrće (srednja tikvica sadrži samo 30 kalorija) i prepuna je zdravih hranljivih materija. Zbog toga su sjajna zamena za testeninu.
Pored sastojaka u receptu, možete dodati i sloj bebi spanaća ili sloj mocarele. Ukoliko želite verziju sa malo ugljenih hidrata, izaberite mlevenu ćuretinu umesto svinjetine i govedine.
View this post on Instagram
Da bi lazanje od tikvica bez glutena uspele, stavite tepsiju u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 30-40 minuta. Lazanje su gotove kada tikvice omekšaju i sir porumeni od gore. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohladi najmanje 10 minuta pre sečenja. Tako će se manje raspadati. Uživajte i prijatno!
Izvor vesti: www.marieclaire.hu
Izvor slike: VeselovaElena/GettyImagesPlus
Božanstvo ukusa u nekoliko koraka...
Nade nisu izgubljene...
Savršena brza i ukusna ideja...
Recept koji će vas oboriti sa nogu...
Jednostavan recept za savršen ukus..
Korigujte ishranu na pravi način...
Idealan obrok za početak proleća...