Ručak na brzinu: Hrskave pljeskavice od bundeve
Neće vam biti potrebno više od 20ak minuta, a tako su ukusne!
04. март 2023.
| Aleksandra DudvarskiAko vam je dosadio prženi sir, pržene pečurke i pržena pileća prsa, probajte ovaj nebeski, uzbudljivi prženi plavi patlidžan!
Uzbudljiva, blago mesnata tekstura patlidžana čini ovo povrće savršeno pogodnim za prženje nakon što je temeljno premazano – pa ako možete, obavezno koristite grube hlebne mrvice za dodatnu hrskavost. Kraljevski sos podiže jelo na novi nivo: slanost fete i slatkoća meda čine uzbudljivu kombinaciju i odlično će se slagati sa zemljanim, orašastim ukusom patlidžana .
Sastojci:
1 veliki patlidžan
1 šolja finog brašna
3 jaja
3 šolje krupnijih hlebnih mrvica (prezle)
so i biber
biljno ulje za prženje
1/3 šolje guste pavlake
2 kašičice meda
200 g fete na sobnoj temperaturi
Priprema:
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: enzodebernardo/iStoc/Getty Images Plus via Getty Images
Neće vam biti potrebno više od 20ak minuta, a tako su ukusne!
Božanstvo ukusa u nekoliko koraka...
Nade nisu izgubljene...
Savršena brza i ukusna ideja...
Recept koji će vas oboriti sa nogu...
Jednostavan recept za savršen ukus..
Korigujte ishranu na pravi način...
Idealan obrok za početak proleća...