Zašto je Lauren Bacall modna ikona pedesetih? (5 kombinacija koje ostavljaju bez daha)

16. januara 2023.

| Miljana Momirović
Njen stil i lepota i dalje žive.

Holivudska ikona Lauren Bacall ne prestaje da izaziva divljenje. Od njenog modnog ukusa do oblika obrva, ona je i dalje broj jedan ikona pedesetih.

Kako je Lauren Bacall postala tako popularna?

Primećena je još kada je imala samo 18 godina. Tada se slikala za naslovnicu poznatog ženskog časopisa i nikad više nije prestala da se povezuje sa svetom mode. Postala je prava ikona zlatnog doba Holivuda, a njen stil i lepota i dalje žive.

Od manekenstva do filmskog platna

Započela je svoju karijeru kao manekenka okarakterisana „proganjajućeg pogleda“, a glumica je postala sasvim slučajno. Legenda kaže da je čuveni režiser Howard Hawks planirao da je pozove na sastanak, kada ju je zapazila njegova supruga Nancy Gross. Ali sekretarica ga je pogrešno razumela: za Lauren Bacall je direktno plaćena avionska karta za Holivud da učestvuje na audiciji za film.

Reditelj i njegova supruga napravili su od nje pravu holivudsku glumicu do te mere da je postala modna ikona. Balansirala je svoj manekenski stas i glumačke veštine. Njen autentičan stil je uvek bio primećen, kako u filmovima, tako i u svakodnevnom životu.

Po čemu je prepoznatljiv stil Lauren Bacall?

Izgled ove čuvene glumice je vro lako identifikovati. Lauren Bacall ste mogli prepoznati po maloj crnoj haljini koju bi često upotpunila dugačkom bundom. Njen omiljeni modni kroj su bile dugačke haljine sa V-izrezom i naramenicama. Oduvek joj se dopadao i znala je da nosi muževno-ženstvene kombinacije koje su odražavale njen temperament.

Lauren Bacall u maloj crnoj haljini 1942. godine

Bila je i ostala upamćena po maloj crnoj haljini koju je tako smelo nosila. Tu su naravno prepoznatljive naramenice i V-izrez koje su činile da izgleda veoma samouvereno.

Muževno-ženstvene kombinacije

U jednom od intervjua koji je ostao upamćen, Lauren Bacall se pojavila u sakou i košulji. Na sve to, dodala je kravatu i zaista izazvala veliku pažnju.

Na svečanom otvaranju Yves Saint Laurent butika

Njene prepoznatljive muževno-ženstvene kombinacije je prate tokom celog života. Još 1968. godine na otvaranju butika luksuznog brenda Yves Saint Laurent obukla je sako. Ovaj put je umesto kravate oko vrata zavezala ešarpu.

 U beloj haljini sa V-izrezom

Njena transformacija iz skoro „poslovnih“ kombinacija do neverovatne ženstvenosti zaista ostavlja bez daha. 1950. godine obukla je elegantnu belu haljinu sa V-izrezom i uparila je sa ogrlicom od blistavih bisera.

Lauren Bacall sa Marilyn Monroe na premijeri

1953. godine na premijeru filma How to Marry a Millionare?  obukla je glamuroznu crnu haljinu sa šljokicama.

Ni dan danas nije prestala da inspiriše. Lauren Bacall je zasigurno modna ikona pedesetih godina, a njega elegancija i dalje ostavlja bez dana.

Izvor vesti: www.marieclaire.fr

Izvor slike: Baron /Stringer/GettyImagesEntertainment