Trendi boja 2023: Viva Magenta

16. januara 2023.

| Snežana Vranić
Viva Magenta je trendi boja 2023. godine. Bar za početak.

Viva Magenta je trendi boja 2023. godine. Bar za početak. Ova snažna boja javlja se u nijansama fuksije, ciklame, grimizne, ali u kojoj god varijanti da je nosite, bićete u trendu!

Trendi boja 2023. puna života

 

Boja koja vam definitivno unosi pozitivnu energiju i snagu jeste Viva Magenta. Ukoliko se dobro naoružate ovom bojom, ni najsivlji zimski dan ne može biti monoton! Pravo ime ove boje je PANTONE 18-1750 i, prema renomiranom institutu, najpogodnija je za godinu pred nama.

 

Zašto je ova boja posebna?

 

Iako je ova boja veoma hrabra i krade svu pažnju, ona može istovremeno biti i hladna nijansa u zavisnosti sa čime je uklopite. Moglo bi se reći da je trendi boja 2023. zapravo odrasla verzija Barbie pink boje. Direktorka Institute Pantone, Leatris Ejsmen je objasnila da Viva Magenta pripada porodici crvenih boja, ali je inspirisana bojom armina estrahovanog iz ljubičaste uši. To je ujedno i najjača nijansa koju svet poznaje.

Da li je moguće preterati sa ovom bojom?

U zavisnosti od toga da li će vas velika količina ove boje pojesti ili ćete ipak moći da se nosite sa njom, zavisi i koliko detalja treba da stavite u toj boji. Dakle, sve zavisi od vas. Možete ga nositi kao dodatnu nijansu  na cipelama, torbi, kaišu ili kao  detalj na našoj odeći. U tom slučaju vašu garderobu ili dodatke modnoj kombinaciji možete učiniti uzbudljivijim. Nekad je dovoljno da to bude samo jedan deo vašeg kompleta u zavisnosti na šta želite da skrenete pažnju.

Budite pažljivi u kombinaciji sa drugim bojama

Ostale boje sa kojima je kombinujete nisu toliko značajne, ali su neophodne. Karakteristična nijansa koju ima ova trendi boja 2023. mora biti izbalansirana i to ne samo sa drugim bojama, već i sa izborom stila. Kada su boje u pitanju, pazite da ne budete previše šareni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by B E L L A (@bellaherdez1)

Trendi boja 2023. donosi nam pravo uživanje i donosi sa sobom nijansu optimizma i snage. Iskoristimo to što bolje možemo u predstojećoj godini!

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Ekrem Serif Egeli / Stringer via Getty Entertainment; JP Yim / Stringervia Getty Entertainment