Dajana, kraljica srca i ikona stila, obožavala je jedan sasvim običan komad garderobe

20. septembra 2023.

| Snežana Ilić
Princeza Dajana i njene omiljene pantalone

Mnogo pre Kejt Midlton i Megan Markl modni kritičari imali su omiljenu dvorsku zvezdu čije su stajlinge odmeravali od glave do pete. Nije teško pogoditi o kome je reč. Princeza Dajana nije sa nama već 26 godina, ali zauvek će ostati kraljica srca i neprikosnovena ikona stila.

Parfem koji je koristila Lejdi Di: Da, još uvek je na tržištu

Kao svaka žena, i Lejdi Di je imala omiljene komade koje je čuvala na posebnom mestu u ormaru i rado im se vraćala. Mnoge od tih kombinacija ušle su u anale sa etiketom vanvremenske. Sećate se, naravno, raskošne venčanice, a verovatno i čuvene male crne osvetničke haljine iz 1994. godine.

Među pomenutim stvarima su i klasični kostimi, blejzeri, toalete sa skupim potpisima, ali i sasvim obične farmerke i košulje. Šta god da je Dajana imala na sebi bilo je odmereno, elegantno i sofisticirano, kakva je, uostalom, bila i sama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hunter Bell (@hunterbellnyc)

Princeza od Velsa volela je i da eksperimentiše sa različitim stilovima, a među favoritima joj je bio karirani dezen, odnosno gingam. Obožavala je jedne pantalone koje su izgledale kao da su skrojene od kafanskog stolnjaka, ali na njoj su imale sasvim drugačiji efekat.

U živopisnom crveno-belom modelu prvi put smo je videli 1986. na imanju u Hajgrouvu, kada ih je uklopila sa pink puloverom. Kasnije iste godine ukomponovala je pantalone sa belom košuljom i u tom autfitu prisustvovala polo utakmici. U omiljenom kockastom modelu odlazila je na piknik, šetala gradom, vodila decu u školu…

Princeza Dajana u početku nije nosila štikle, dizajnere je molila samo jedno

Slične pantalone vratile su se u igru pre dve godine, kada su ponovo osvojile ulice svetskih metropola, a viđali smo ih i ove sezone. Dajane već odavno nema, ali njen uticaj na kolektivnu modnu svest i danas je vrlo živ.

Izvor slike: Photo by Len Trievnor/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images