Najveći modni trendovi za proleće/leto 2023. direktno sa revija čuvenih dizajnera!

16. marta 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Spremni na prolećno/letnju modnu sezonu 2023?

Znamo da ne možemo da predvidimo budućnost, ali modna sfera stalno daje sve od sebe da predvidi šta ćemo nositi u narednim sezonama — od obuće preko tašni, nakita do samih boja. Zauzvrat, pogled na modu budućnosti može podsvesno uticati na naše raspoloženje i liste želja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NaDina Turanovic (@nadinaturanovic)

Međutim, šta god da usledi, možemo biti sigurni da ćemo na prvim znacima zimskog odmrzavanja osetiti uzbuđenje zbog toplijih i dužih dana koji su pred nama. Trendovi proleće/leto 2023. donose upravo ta osećanja.

Od ogrtača supersoničnog izgleda, do modnih i funkcionalnih komada sa kargo džepovima i na osnažene cvetove, vredi radovati se trendovima za proleće/leto 2023. Na našu sreću, sada možemo da počnemo da ih kupujemo.

Najveći modni trendovi za proleće/leto 2023.

Ludi za kargo modelima

Krupne kaki kargo pantalone koje smo upoznali tokom godina su loše ocenjene. Ali, ove sezone učimo da nisu svi trendovi jednaki. Od Diorovih svilenkastih kargo pantalona sa cvetom do Loeveovih cool kargo jakni, kargo je staro/ novo dete u gradu.

Diego Abba (Dijego Aba), izvršni direktor Italista, objašnjava kako je kargo proširio svoj domet—„Sve je u stilu kargo suknji, kargo patika i jakni“, kaže on. Za neko trenutno zadovoljstvo, posegnite za kargo pantalonama u neočekivanoj nijansi, poput bele.

Vladavina ogrtača i plašteva

Još u 11. veku, ogrtači su se pokazali sposobnim da štite od nepogoda, nudeći toplinu i neuporediv nivo sofisticiranosti. Pelerine se nikada nisu pokolebale kao deo garderobe, ali su evoluirale — od silueta nalik ogrtaču dizajniranih sa kapuljačama do modnih ogrtača koji mogu da transformišu skoro svaku odeću, a la one na ovosezonskim pistama kod Valentina i Gabriele Hearst (Gabrijele Hrst).

Teško je ne uživati u njihovom superherojskom kvalitetu. Emilia de Poret (Emilija de Poret), modna direktorka u Klarni, preporučuje da svoje osnovne slojeve držite bez napora kako bi vaš ogrtač mogao da govori sam za sebe. Za svakodnevne superheroje, ona preporučuje da ih stilizujete sa parom skrojenih pantalona i ubitačnim čizmama na visoku petu.

Druga koža

Za proleće, sve je u vezi sa tankom haljinom sa suptilnim, strateškim izrezima. Od Altuzarra „peek-a-boo“ haljina do poda preko neočekivanog Bally izreza  pa do sofisticiranih midi haljina Jil Sander—ovakva haljina dobija pečat odobrenja nekih od najuzvišenijih dizajnerskih kuća.

U teksasu od glave do pete

Nije tajna da je teksas omiljena tkanina, ali novi prolećni talas džinsa će prevazići našu svakodnevnu kategoriju farmerki; što više teksasa, to bolje. Od dramatičnih teksas šalova  do teksas trenč kaputa u Chloe do supercool total denim izgleda kod Khaite—čak i džins protivnici (da, i oni postoje!) će pronaći komad teksasa koji odgovara njihovim potrebama stila.

Ako niste za džins od glave do pete, Sonia Mosseri (Sonja Moseri,  kreativna direktorka i suosnivačica brenda teksasa Still Here voli da kombinuje sezonske maksi suknje—koje su privlačne vintage 90-im—sa jednostavnom majicom ili skraćenom belom majicom.

Prava romansa

Mi smo ljubitelji romantike, kao i prolećne piste koje su bile pune cvetova, volana i ženstvenih ukrasa. Od izvezenih pastelnih cvetova Bottega Veneta preko složenih haljina od čipke i krinolina od Christian Diora do Loeveovih motiva cveća, možemo sa sigurnošću reći da cveće za proleće može biti revolucionarno.

Da biste savladali svoj pristup cveću po hladnom vremenu, Abba preporučuje ulaganje u neutralne tonove sa romantičnim motivom koji volite.

Kožno

Za proleće, dizajneri su svoju ljubav prema koži u potpunosti izložili zasićenim kožnim komadima. Kako se vreme zagreva, glomazna gornja odeća ustupa mesto uglađenim blejzerima i midi haljinama.

Za proleće, „razmislite o kožnim komadima koji su podatniji i nosiviji kao prvi sloj – a ne samo kao gornja odeća16“, objašnjava Abba. Ako ne nosite kožu, postoji sve veći broj veganskih opcija na tržištu zahvaljujući dizajnerima koji razmišljaju o održivosti kao što su  Stella McCartney i Nanushka.

Izvor vesti: marieclaire.com

Izvor slike: Thomas Lohnes / Stringer via Getty Entertainment; Kirstin Sinclair / Stringer via Getty Entertainment; Roy Rochlin / Stringer via Getty Entertainment

Nastavite da čitate