Gotik moda: Ponovo u centru pažnje, zbog Netflixove serije „Wednesday“

26. januara 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Gotik moda vratila se na velika vrata, a sve zahvaljujući novoj hit Netflix seriji "Wednesday" ("Sreda").

Gotik moda vratila se na velika vrata, a sve zahvaljujući novoj hit Netflix seriji „Wednesday“ („Sreda“).

Emily je svog izazivača upoznala u Parizu. Lik Wednesday Addams (Sreda Adams) stigao je na Netflix (Netfliks) kao savršen kontrapunkt kraljici šarenih odevnih kombinacija, čija garderoba daje novo značenje terminu gotski šik.

Gotik moda i Jenna Ortega

Prošlo je mnogo vremena otkako se satirični svet porodice Addams zasmejavao (i malo plašio) svet, ali je sada proizveden dostojan spinoff u režiji Tima Burtona (TimBarton) sa Sredom kao glavnim likom  A serija ima ne samo uzbudljivu priču, već i vizuelni svet, čiji je sastavni deo i modni stil

Crno-beli topovi i zatvorene haljine sa kragnom karakteristične za lik Jenne Ortege (Džena Ortega) maestralno su osmišljeni i dopunjeni elementima street stila, najnovijim modelom cipela na platformu, dok se vintage stil provlači kroz komade odevnih kombinacija.

Već se priča da će serija imati veliki uticaj na trendove naredne godine – upravo zbog svog stilski mračnog efekta, koji se može videti u kolekcijama proleće/leto 2023., a šosle šarene sezone 2022. godine.

Gotiski stil se izdvaja iz gomile i poznat nam je od ranije. Uz bezbroj aksesoara i sitnih detalja koji su prava poslastica za ljubitelje mode, trendovi devedesetih se takođe kontinuirano vraćaju. Ekscentričnost ovog stila dobro se uklapa u aktuelne modne trendove.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Leon Bennett / Stringer via Getty Entertainment