Zašto su Britanci toliko besni na novu sezonu serije You?

23. februara 2023.

| Hana Dunđerov
Od svih nerealnističnih trenutaka u Netflixovoj seriji You, Londonci su najviše ogorčeni na...

Sezona 4 Netflixove serije You je upravo u toku, na radost svih ljubitelja ludosti Joa Goldberga (n.a. glavni lik u seriji).

Poslednji put kada smo videli Joea, živeo je u Londonu, bio lud za Marienne i sklon da je uhodi sve do Pariza. Pa, ipak, u poslednjem trenutku, pustio ju je da ode, što je nešto sasvim novo – rast i razvoj, možda?

Kako god, Joe je sada zarobljen u Londonu- i okružen je gomilom narcisoidne bogate dece od kojih se ne može baš lako pobeći. Primoran je da se sa njima opija u sumnjivim barovima, troši neverovatne sume na lude umetnine i učestvuje u seoskom lovu (samo, lovu na ljude).

Sve u svemu, prilično buran početak za američkog iseljenika koji se toliko trudi da se ne umeša u bilo kakva ubistva da izgleda da ih nevoljko priziva. I dok ima mnogo nerealnih delova ove serije, postoji jedna stvar koja je Britance potpuno zbunila. I razbesnela.

Ne, to nisu ni krvoprolića, dvoličnosti, nemoral… To su – geografske nepreciznosti!

Naime, Joe je iznajmio stan u Južnom Kensingtonu, ali dok ga prikazuju kako se vraća sa posla on prolazi kvartom koji je, u stvarnosti, čak 40 kilometara dalje! A onda, u sledećoj sceni, on prolazi pored hipstera u naselju koje je još desetak kilometara u suprotnom smeru. Takođe je u stanju da stigne od Čizvika do Sautvorka u rekordnom roku – i može da priušti sebi da plaća kiriju na ogromnom imanju u otmenom mesu.

 

Izvor vesti: marieclaire.co.uk

Izvor slike: Cindy Oed/Staff/GettyImages