Kanski festival 2023. je počeo – ovo su filmovi od kojih se najviše očekuje

19. maja 2023.

| Hana Dunđerov
Najznačajniji među evropskim filmskim festivalima, Kanski festival u punom je jeku i trajaće sve do 27. maja. 

76. Kanski filmski festival počeo je 16. maja. Centralni festivalski program je, tradicionalno, krem filmske industrije sa imenima poput Martina Skorsezea i Vesa Andersona. Za Zlatnu palmu ove godine se takmiči 19 filmova, pokazujemo vam 5 zbog kojih smo najviše uzbuđeni!

Kanski festival 2023: Najbolji filmovi

Kanski festival 2023:Killers of the Flower Moon

Jedan od najiščekivanijih filmova godine svakako je Drowned Flowers koji je režiraoMartin Scorsese. Ova adaptacija istoimene knjige prati događaje povezane sa serijom ubistava u Oklahomi dvadesetih godina prošlog veka, neposredno nakon otkrića nafte na zaštićenoj zemlji. Glume Leonardo DiCaprio , Jesse Plemons, Lily Gladstone i Brendan Fraser .

Kanski festival 2023: Asteroid City

Režiju potpisuje  Wes Anderson i biće pušten u bioskope 16. juna. Priča se odvija na Junior Stargazers konvenciji u izmišljenoj američkom pustinjskom gradu, 1955. godine. Glume: Jason Schwartzman, Adrien Brody, Tilda Swinton, Scarlett Johanson.

Kanski festival 2023: Strange Way of Life

U ovom kratkom filmu glume  Ethan Hawke i Pedro Pascal. Pedro Almodóvar je režirao ovu čudnu vestern priču koja traje samo 30 minuta. Priča prati šerifa u srednjim godinama i  farmera čije puteve ukršta sudbina.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (Indiana Jones and the Dial of Destiny)

Ne možemo da dočekamo nastavak kultnog filma. Uz Harrison Forda, Antonio Banderasa pojavljuje se i  Madsa Mikkelsen. Naš omiljeni arheolog se na početku filma sprema za penziju, ali se nađe upetljan u još jednu čuvenu misiju.

Kanski festival 2023: The New Boy (The New Boy)

Cate Blanchett glumi opaticu koja vodi samostan u Australiji četrdesetih godina. Priča se komplikuje kada u pola noći na vrata stiže devetogodišnje siroče.

 

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Gareth Cattermole / Staff/GettyImagesEntertainment