Kako jesti kamamber, a da ne izgledate smešno?
4 zanimljiva načina da uživate u božanstvenom ukusu
20. februar 2024.
| Miljana MomirovićU biografskom dokumentarcu videli smo Dženifer Lopez kao zaljubljenu majku, poslovnu ženu ali i domaćicu. Ovako se pravi krompir salata u njenoj porodici.
Krompir salata se čest izbor za lagani ručak i kod nas jer je osvežavajuća i vrlo ukusna. U zavisnosti od sastojaka i preferencija, može biti superjednostavna ali pravi dekikates.
Pogledajte na koji način je priprema Dženifer Lopez.
Postoje mnoge varijacije krompir salate širom sveta. Na primer, nemačka verzija često sadrži luk, kiselu pavlaku i senf, dok se u američkoj verziji dodaju jaja, kiselu pavlaku i slatki krastavci. Grčka krompir salata može sadržati masline, paradajz i feta sir, dok se u francuskoj verziji koristi dijon senf i kapari.
U dokumentarcu smo videli kako Džej Lo proslavlja Dan zahvalnosti sa svojom porodicom. Sa messy punđom, udobnom roze pidžamom i bez šminke, Lopez uživa u zasluženom odmoru. Ali to ne znači da pravi pauzu i od svakodnevnih kućnih poslova.
„Ja i moj tata obično kuvamo večeru za Dan zahvalnosti. Moja mama ne voli da kuva“, objašnjava Lopez dok pravi krompir salatu. Njena mama, Guadalupe „Lupe“ Rodrigez, ima drugačiji stav, govoreći u pozadini: „Naučila sam ih kako da to urade“.
U nastavku pogledajte i zvanični recept ali zapamtite, sve količine su samo sugestija jer Portorikanci ne koriste mere – sve prave odokativno.
Sastojci
2kg krompira
1 kašika soli
300ml majoneza
1 beli luk
½ kašičice senfa
¼ kašičice sirćeta
¼ kašičice šećera
Priprema
Isecite krompir na kocke od 1cm, sa ljuskom. Krompir skuvajte u vodi sa kašikom soli dok ne omekša. Obratite pažnju da ne postane kašast. Ostavite ga na stranu da se ohladi. U međuvremenu, pomešajte majonez, luk, žuti senf, sirće i šećer u posudi. Dodajte krompir i dobro ali lagano promešajte.
Prijatno.
Iskustvo u medijima stekla je radom na portalima lepotaizdravlje.rs i casadesign.rs. Da je modni stil, zvala bi se minimalizam. Kao i svaka Devica, drži se jednostavne rutine šminkanja ali zato voli da pretera sa rumenilom. Bogato znanje u nezi kože stekla je iz ljubavi prema aktivnim sastojcima i kozmetici koju je prenela na Instagram profil @pegicaaa. Slaba tačka su joj slatkasti parfemi i bolonjeze.
Izvor slike: Wiktory/GettyImagesPlus, Pascal Le Segretain/Staff/GettyImagesEntertainment
4 zanimljiva načina da uživate u božanstvenom ukusu
Ove karbonare ćete stalno praviti...
Naravno, to nije slučajno...
Njen izgled je privukao pažnju...
Bili su preslatki...