Preminula Tina Turner: Muzička ikona je imala buran život

25. maja 2023.

| Snežana Vranić
Kraljica rokenrola nas je napustila u 83. godini života.

Tina Turner je zvezda koja je bila poznata svim generacijama po njenoj uspešnoj karijeri i neobičnom stilu. Pevačica je preminula u 83. godini posle borbe sa rakom, moždanog udara i otkazivanja bubrega.

Tina Turner je bila inspirativna hrabra žena

Pravo ime popularne pevačice bilo je Anna Mae Bullock (Ana Mej Bulok). Tinino detinjstvo nije bilo lako jer ju je majka napustila kada je imala 11 godina zbog nasilnog braka, a Tinu i dve njene starije sestre su odgajali baka i deka. Kada je imala 17 godina, ona je upoznala Ike-a Turnera i pridružila se njegovom bendu „Kings of Rhythm“. Na muzičkoj sceni su se 1960-ih pojavili hitovi poput „River Deep, Mountain Higһ“ i „Proud Mary“. Usled teškog zlostavljanja koje je vršio njen bivši muž, kao i zbog njegovog neverstva i konzumiranja droge, par se razveo 1978. godine, a Tina je ostvarila još veći uspeh dobivši nadimak „Kraljica rokenrola“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

Tina Turner će svima ostati u sećanju

Iako je 1991. godine ušla u Kuću slavnih sa svojim mužem, ovo priznanje je ponovo dobila 2021. godine kao solo izvođač, a bila je i ponosni nosilac 12 Grammy nagrada za muzičko delo i 1 Grammy nagradu za životno delo. Pevačica je bila tema biografskog filma iz 1993. „What’s Love Got to Do with It?“ (Šta ljubav ima s’ tim?), a 2021. godine je snimljen i HBO dokumentarac „Tina.“ Uz veliki broj hitova koji nam je podarila „Simply The Best“ je sigurno jedan od najvećih ikada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

„Ljudi misle da je moj život bio težak, ali ja mislim da je bilo divno putovanje. Što si stariji, sve više shvataš da nije bitno ono što se dogodilo, već kako se nosiš sa tim.“, izjavila je ikona za afrički Marie Claire 2018. godine.

Izvor slike: Miguel Villagran / Staff / GettyImagesEntertainment