Christian Chavez iz RBD o psihičkom padu sa kojim se teško izborio

16. marta 2023.

| Jovana Jevtić
Christian Chavez je član nekada planetarno popularnog tinejdž benda RBD. U svetlu najavljene reunion turneje benda, Chavez je za magazin People ispričao svoju priču o psihičkom padu sa kojim se teško izborio.

Christian Chavez je član nekada planetarno popularnog tinejdž benda RBD. U svetlu najavljene reunion turneje benda, Chavez je za magazin People ispričao svoju priču o psihičkom padu sa kojim se teško izborio. Depresija i tuga doveli su ga do ivice kada je pokušao da izvrši samoubistvo, a sada govori i o svom uzdizanju do stabilnosti.

Christian Chavez iz RBD progovorio o psihičkom problemima

Vrhunac popularnosti bend RBD je doživeo 2007. godine, da bi se 2009. pročulo da prekidaju saradnju i kreću u ostvaranje samostalnih karijera. Christian Chavez sada govori o tome kako ga je jednog dana pozvao producent i pitao ga da li je oženjen. U to vreme on on je živeo sa svojim partnerom, bili su venčani, a njegova seksualnost bila je sačuvana u tajnosti. Chavez navodi da je producent znao da je on gej i da je znao ko je njegov partner, ali da on nikada nije pričao o svom braku. Takođe, navodi da su koleginice iz benda znale za njegovu seksualnu orijentaciju.

Tada mu je producent otkrio da neko pokušava da uceni produkcijsku kuću Televisa fotografijama Christiana i njegovog supruga. Upitan da li želi da se ovakva vest demantuje, Christian Chavez kaže da je želeo da prizna sve i da bude prihvaćen takav kakav jeste, što je i rekao producentu. Sledećeg jutra, Chavezovo pismo osvanulo je na zvaničnoj stranici RBD-a. Odjednom, ovu vest preneli su svi mediji, mada je Chavez uspeo da izostavi reč gej plašeći se reakcija ljudi.

Mada je kod publike ova vest prošla veoma dobro, uskoro su ga pozvali iz Televise i saopštili mu da više ne može igrati glavnu ulogu jer publika više neće verovati da je strejt. Tada je počeo da ima strah da je njegova glumačka karijera završena. Nakon toga, snimio je svoj prvi solo album, ali sa njim nije imao sreće jer su radio stanice odbile da puštaju gej muziku.

Sada, godinama kasnije, Christian priznaje da je bio na veoma lošem putu. To je period kada je pokušao da se ubije i kada se osećao kao da je izgubio sve. Nije imao novca i u medijima su o njemu pisali samo loše. Kako kaže, počeo je da mrzi sebe.

Međutim, kako je vreme prolazilo, pronašao je načina da se oporavi. Borba je trajala šest godina. Za People Christian kaže da mu je bilo mnogo teško ali da je morao da nauči da se nosi sa tim. Volju mu je održala strast prema muzici. Kaže da i dan danas daje prioritet mentalnom zdravlju i još uvek ide na terapije jednom nedeljno.

Na kraju, Chavez kaže da sada veruje u sebe i zna koliko toga ima da ponudi. Kaže da ne žali ni zbog čega i da veruje da se stvari dešavaju sa razlogom. Veruje da ne bi bio isti da mu se sve to nije dogodilo. Priznaje da mu je otvorena komunikacija sa ljudima pomogla oko toga jer zna da njegova priča može da pomogne nekome da prevaziđe krizu.

Danas, Christian Chavez sarađuje sa mnogim udruženjima koja se bore protiv samoubistva, koja rade na prihvatanju LGBTQ+ zajednice, širenju svesti o HIV-u. Preuzeo je kontrolu nad svim što se dešava i smatra da mu je život dao priliku da ponovo bude svoj.

Pred njim je i reunion turneja benda RBD na kojoj će ponovo zapevati sa svojim kolegama. Turneja počinje 26. avgusta u El Pasu u Teksasu i na tom koncertu nastupiće svi originalni članovi benda bez  Alfonsa Herrere koji je fokusiran na glumačku karijeru.

Izvor slike: Bryan Bedder / Staff / Getty Images Entertainment

Nastavite da čitate