Najbolje frizure za talasastu i kovrdžavu kosu: Do savršenog hair style bez muke

24. maja 2023.

| Hana Dunđerov
Kovržava ili talasasta kosa mogu da izgledaju sjajno bez mnogo truda oko održavanja, samo izaberite pravu frizuru

Sa užurbanim tempom života koji vodimo, trendovi frizura koje ne zahtevaju komplikovano održavanje su itekako dobrodošli. Ovo posebno važi za inače zahtevne talase i kovržde. Otkrivamo najbolje frizure za talasastu i kovrdžavu kosu u 2023. godini.

Kratke frizure za talasastu i kovrdžavu kosu – zašto da ne?

Uopšteno govoreći, kratke frizure uvek zahtevaju manje održavanja od srednje dužine ili duge kose: manje vremena za stilizovanje, manje šanse da se pramenovi zapetljaju, manje ispucalih vrhova. Dobra kratka frizura je najbrži način da prestanete da ulažete sate u negu svojih kovržda-

Ako tražite promenu izgleda, ne propustite naš izbor. Zaronili smo u najnovije trendove kratkih frizura i ovo su pobednici iz četiri razloga: sveže su, podmlađuju, izgledaju dobro na svima i ne zahtevaju održavanje.

Najbolje frizure za talasastu i kovrdžavu kosu

Pixie frizura

Pixie je kratka bezvremena frizura. Prilagođava se bilo kom obliku lica, a može da sakrije i  sedu kosu (istina).

Kome stoji pixie: posebno pristaje licima glatkih linija.

 

Mixie frizura

Mnogo smelije, modernije i buntovnije. Mixie je pixie koji je produžen u zoni potiljka i zulufa. Na ovaj način ona prikriva znakove starenja na vratu. Dakle, imamo frizuru protiv starenja, kojoj nije potrebno za održavanje, šta više možete da tražite?

Kome stoji mixie: ako se igrate dužinama kose ova se frizura može prilagoditi svakom obliku lica.

Kovrdžave šiške

Ova frizura naglašava prednji deo lica i dodaje mu volumen. Stvara prirodan i razigran izgled.

Kome pristaju kovrdžave šiške: ova frizura posebno favorizuje okrugla i ovalna lica.

Neuredni bob

Ovo je jedna od omiljenih frizura poznatih ličnosti. Ova verzija klasičnog bob šišanja dodaje gustinu i teksturu vašoj kosi, pa je odlična za tanku kosu.

Kome stoji neuredni bob: ovalna i srcolika lica.

Francuski bob

Ne možemo si pomoći, volimo privlačnost francuskog boba. Francuski bob je onaj koji se završava u visini vilice, uvijen ka unutra, čime se postiže sofisticiran i ležeran stil.

Kome stoji francuski bob: on pomaže da se omekšaju duga i uglasta lica.

Slojeviti bob sa šiškama

Slojeviti bob sa šiškama daje kosi kretanje i oblik. Nudi prirodan i mladalački izgled, a šiške prikrivaju moguće nedostatke na čelu.

Kome stoji slojeviti bob šiškama: može se prilagoditi svim tipovima lica, ali je posebno dobar za osobe sa visokim čelom.

Shaggy

Čupava frizura je stvorena za talasastu i kovrdžavu kosu. Ovo je jedna od opcija sa najviše karaktera i ličnosti jer se povezuje sa rok estetikom.

Kome stoji shaggy: posebno se preporučuje za duga, ovalna i srcolika lica.

Dugi bob

Najduža verzija boba je veoma udobna i elegantna frizura.

Kome stoji dugi bob: ova frizura ima dar prilagođavanja bilo kom tipu lica, samo se poigrajte sa vrstom šišanja. Na primer, ako imate dugačko lice, odlučite se za bočni razdeljak da biste ga uravnotežili. U slučaju okruglih lica, bolje je da bude centralni razdeljak.

Izvor vesti: marieclaire.es

Izvor slike: Yuricazac/iStock/GettyImagesPlus