1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Šminka 2025. sa Nedelje...

Šminka 2025. sa Nedelje mode diktira trendove

16. oktobar 2024.

| Miljana Momirović

Šminker brenda Armani, Joël Nivière, otkriva četiri trenda kada je u pitanju šminka 2025. koja će obeležiti sezonu proleće/leto.

Šminka 2025. sa Nedelje mode

Braon senke za oči

Primećene na reviji Isabel Marant, Nina Ricci i Balmain, braon senke za oči su veliki favorit kada je u pitanju šminka 2025. godine. Diskretne i suptilne, u prednosti su zbog toga što su pogodne za svaki ton kože.

Smeđi smoky eye poboljšava prirodni izgled tokom dana ali se lako može nadograditi i kada je u pitanju večernja šminka.

Jednostavno izaberite kremastu olovku za oči i nanesite je direktno na gornji i donji kapak, a zatim dobro izblendajte (pljosnatom) četkicom.

Braon senke za oči

Isabel Marant

Kraj ere za maskare

Kada je u pitanju šminka za proleće/leto 2025. godine, revije sugerišu izgled bez maskare. Od Ottolinger, preko Duran Lantink do Hermès, manekenke nisu imale naglašene trepavice. Prirodna šminka nikada nije bila popularnija.


Ipak, budite oprezni. Trend bez maskare nije nužno pogodan za sve. Profesionalni šminkeri preporučuju stil isključivo za one koji imaju prirodno duge, guste trepavice. Možete koristiti uvijač za trepavice za dodatni volumen.

bez maskare

Hermes

Blistava šminka 2025.

Prošle su sezone otkako je mat šminka bila popularnija od blistave. Dokaz za to je lice manekenki na revijama Casablanca i Nina Ricci koje pokazuju da trend odlazi korak dalje. Sada čak govorimo o glass skin (staklena koža) efektu. Korejska nega kože ali uz pomoć šminke viđena je u najekstremnijoj verziji na pisti prošlog meseca.

Da biste postigli ovakav izgled, koristite tečni hajlajter u boji šampanjca ispod baze za prirodni ali sjajni ten.

Blistava šminka 2025.

Casablanca

Srebrni dodir

Ko kaže da srebrna olovka za oči ne može da se nosi za svaki dan? Sigurno ne Loewe koji je predstavio manekenke sa grafičkim ajlajnerom preko kapka.

Za besprekorni izgled, kombinujte trend uz minimalističku šminku kako bi srebrni dodir maksimalno došao do izražaja. Karmin zadržite u hladnim tonovima sa satenskom ili mat završnicom za savršenu harmoniju kada je u pitanju šminka 2024. godine.

Srebrni dodir

Loewe

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight