1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Kim Jones napustio Fendi...

Kim Jones napustio Fendi da bi podigao Dior

14. oktobar 2024.

| Miljana Momirović

Britanski modni dizajner Kim Jones napušta poziciju kreativnog direktora brenda Fendi nakon četiri godine saradnje.

Kim Jones se smatra jednim od istaknutih svetskih dizajnera kada je u pitanju muška odeća, zbog čega će se u potpunosti posvetiti kreiranju za brend Dior. Svojim veštinama kombinuje street style sa širokim kulturnim referencama sa putovanja.

Kim Jones, Dior

Kim Jones napustio Fendi

LVMH, matična kompanija brednova Dior i Fendi, izjavila je: „Kim Jones je pružio značajan doprinos kreativnom nasleđu brenda, neprimetno integrišući savremenu i međukulturalnu estetiku sa istorijskim nasleđem brenda Fendi. Tokom četiri godine, Jones-ov rad bio je vođen isključivo strašću i kreativnošću. “

Dizajner se priključio Fendi-ju 2020. godine kada je preuzeo dužnost od Karl Lagerfeld-a, koji je bio na poziciji kreativnog direktora zajedno sa ulogom glavnog dizajnera dok nije preminuo 2019. godine.

Dok je predstavljao najnoviju kolekciju za Fendi, Kim Jones je priredio pravi spektakl, proslavljajući velikih 100 godina. Kombinujući uticaj flapper-a iz 1920-ih i minimalistički stil iz 1990-ih, Nedelja mode u Milanu 2025. je ušla u istoriju.


fendi 2025

Izvor slike: Kristy Sparow / Stringer/GettyImagesEntertainment, Vittorio Zunino Celotto / Staff/GettyImagesEntertainment