1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Čist italijanski luksuz: Bottega...

Čist italijanski luksuz: Bottega Veneta parfemi 2024.

06. oktobar 2024.

| Miljana Momirović

Lansiranje mirisa nije ništa novo za modne dizajnere ali Bottega Veneta parfemi su sve samo ne tipični, kao i kreativni direktor Matthieu Blazy.

Dizajnerski brend uvodi revoluciju kada su u pitanju parfemi jer predstavlja snažnu sinergiju nasleđa, porekla i povezanosti koja je nastajala 57 godina.

Bottega Veneta parfemi 2024.

Bottega Veneta parfemi su razvijeni u saradnji sa parfimerima Kering Beauty koriste klasične node, kao što su cvet narandže i bergamot ali se mešaju sa više međunarodnih selekcija: španski ladanum u Acqua Sale scent, ulje francuske anđelike u Colpo di Sole, geranijum sa Madagarskara u Déjà Minuit, brazilski ružičasti biber u Alchemie i francuski puter od irisa u Come with Me.

A tu je i apsolutno zapanjujuća bočica. Prema timu Bottega Veneta, talasasti dizajn pruža gladak, senzualan osećaj kako bi istakao taktilno iskustvo koliko i sam miris. Takođe označava i znak okoline Venecije, grada porekla brenda. Svaka bočica takođe sadrži različite vazdušne mehuriće kako bi se ponovo stvorila estetika koja je sastavni deo legendarne tehnike duvanja stakla. „Ovaj inovativni efekat odaje počast vekovima dugoj tradiciji duvanja muranskog stakla“, kaže predstavnik brenda. Uobičajeno smatrani nesavršenostima, mehurići vazduha stvaraju jedinstveni dizajn, što čini zaista posebno iskustvo za vatrene ljubitelje parfema.

Kao da sam dizajn nije bio dovoljno privlačan, Bottega Venetta parfemi se nalaze se na bazi od zelenog mermera Verde Saint Denis—istog materijala koji je potpis kada je u pitanju venecijanska arhitektura. Uglađen, težak i divno raskošan, upravo je to vrsta neočekivanih detalja po kojima je kreativni direktor tako poznat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by New Bottega Veneta (@newbottega)


Tako veličanstveno.

Nastavite da čitate