1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Nedelja mode u Parizu:...

Nedelja mode u Parizu: Maksimalizam definiše Valenitno 2025.

01. oktobar 2024.

| Miljana Momirović

Nedelja mode u Parizu predstavlja brend Valentino koji kroz kolekciju proleće/leto 2025. otkriva novi pravac dizajnerske kuće.

Konačno se dogodio dugo očekivani debi kreativnog direktora Alessandro Michele. U skladu sa tonom koji je postavila resort kreacije Avants des Débuts, nova kolekcija pruža pravo bogatstvo izgleda i inspiracije.

Nedelja mode u Parizu: Valentino 2025.

Po uzoru na ranog Valentino Garavani, Alessandro Michele kroz maksimalistički stil i inspiracije iz 70-ih i 80-ih, prilagođava modne komade nepogrešivom izražajnom formulom.

Crvene hulahopke su neizostavni detalj koji usvaja od prve kreacije na pisti, zajedno uz čipkaste rukavice. Bluze i haljine sa mašnama i volanima su takođe prisutni. Sastojci njegovog stila su prepoznatljivi, snažni – i svi su tu.

Valentino 2025

Valentino 2025


Jake sličnosti sa arhivskim modelima, jer je misija dizajnera slična: govori o lepoti, opisujući je kao lek za muku, uteha.

Valentino 2025

„Kada govorim o lepoti, očigledno ne mislim na univerzalnu, dogmatsku i normativnu mitologizaciju“, objašnjava Alessandro Michele u beleškama koje prate demonstraciju.

Valentino 2025

Aksesoari igraju fundamentalnu ulogu. Brojni su i bogati detaljima, od torbe na rame do animal print torbe, dok su razigrani, ženstveni i nostalgični elementi ono što osvaja.

Valentino 2025

Valentino 2025

Velike minđuše u obliku srca, glamurozni pirsing koji krasi nos i usne, satenski turbani upotpunjuju izgled.

Valentino 2025

Valentino 2025

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight