1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Stakleni nokti, manikir trend...

Stakleni nokti, manikir trend 2024. iz Koreje

27. septembar 2024.

| Miljana Momirović

Korejski trendovi dominiraju i kada je manikir u pitanju, a najnoviji stakleni nokti obeležiće kraj 2024. godine.

Nakon što je koncept staklena koža ili glass skin (blistavi, hidrirani  ten) obeležio poslednjih nekoliko godina, isti princip se sada primenjuje i na nokte. Jedinstveni manikir, poznat po efektnom izgledu i refleksiji svetlosti, postaje neizostavni trend u nail art svetu.

Šta su stakleni nokti?

Stakleni nokti (glass nails) su manikir koji je inspirisan efektom razbijenog stakla, gde se transparentni ili obojeni slojevi reflektuju poput sjajnih, lomljivih komada stakla. Zahvaljujući svetlucavosti i iluziji trodimenzionalnosti, nokti sa efektom stakla su postali simbol elegancije ali uz futuristički dodir.

Efekat razbijenog stakla postiže se korišćenjem specijalnih folija i holografskih detalja, koje manikiru daju dodatnu dimenziju i svetlucavost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Label Life (@thelabellife)


Zašto je stakleni manikir popularan?

Razlog zbog čega stakleni manikir izgleda tako poželjno jeste njegov efekat otmenosti uz minimalan trud. Trend posebno privlači one koji žele istovremeno glamurozni i suptilni dizajn. Pored estetskog efekta, stakleni nokti su izuzetno prilagodljivi, te mogu biti urađeni u neutralnim tonovima za nežni izgled ili u jarkim bojama za najhrabrije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Park Eunkyung (@nail_unistella)

Novi stilovi kombinuju minimalizam i dramatične detalje, pružajući manikir koji je istovremeno elegantan i efektan. Prisutni na Nedelji mode, dodaju završni dodir čak i jednostavnim odevnim kombinacijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMARNI (@imarninails)

Tokom 2025. godine očekujemo još više kreativnih varijacija kada su u pitanju stakleni nokti, uključujući mat završnice i 3D detalje.

Izvor slike: LanaUst/GettyImagesPlus